Туристичні лайфхаки вдома: як обдурити зиму і залишитись в теплі

Читать на русском
Автор
1959
Тепло вдома - запорука хорошого самопочуття та настрою
Тепло вдома - запорука хорошого самопочуття та настрою. Фото Facebook.com

Поради туристів знадобляться у кожному домі та квартирі

Ми вже писали, як можна стильно утеплитися на зиму, проте про стиль думки одразу вивітрюються, коли йде мова про дошкульні морози. Тому варто прислухатися до порад туристів, які вміють виживати в екстремальних умовах.

Поки що цьогорічна зима не є надто суворою, проте не варто забувати про ще один фактор – війну, яка триває. Ворог хоче загнати нас в нестерпні умови, а взимку це ще страшніше, тому "Телеграф" радить озброїтися туристичними лайфхаками, аби вижити та бути готовими до будь-якого розвитку подій узимку.

Ворог у будь-який момент може нашкодити і ми можемо залишитись без світла, тепла та води.

Заздалегідь підготуйте теплий одяг

Найкращі властивості теплозбереження має фліс. У такому одязі затишно, а також він не заважає повноцінно рухатися. Також варто придбати комплект термобілизни.

Головне правило одягання взимку: кілька шарів одягу кращі за один. Комбінуйте з одягом, який приємний до тіла — так вам буде комфортно і тепло.

Утепліть квартиру або дім

Альпіністи наголошують, що найнеприємніше у горах – це вітер. А вдома вас підстерігають протяги. Переконайтеся, що щілин у дверях та вікнах немає.

Особиста гігієна

Завжди майте вдома запас води на випадок, якщо раптом не буде водопостачання. Туристи радять мати вдома рукавицю-мочалку, за допомогою якої можна вимитися з мінімальним використанням води.

Дівчата мають мати під рукою сухий шампунь, який допоможе волоссю залишатися свіжим та візуально чистим.

Місце для сну

Повноцінний сон – запорука хорошого самопочуття.

Виспатися в холоді дуже важко. Тож утеплення ліжка – дуже важлива справа.

  • Спальник. Якщо людина в спальнику не замерзає у походах, то в кімнаті також буде комфортно.
  • Вкладка для спальника із спеціальної тканини або мікрофлісу. У подорожах його використовують як постільну білизну, а вашому ліжку він додасть кілька градусів.
  • Намет. Від дихання намет швидко нагріється, тому спати в ньому може бути тепліше, ніж у ліжку.
  • Зігрітися допоможе грілка. Якщо у вас немає спеціальної грілки, можна набрати в пляшку гарячу воду, якщо вона є.

Заряд гаджета

Придбайте хороший павербанк. LED-світильники, що працюють від USB, легко заряджаються від павербанку. Хорошим варіантом можуть стати LED-гірлянди. Вони освітлять ваше житло і піднімуть настрій.

Кемпінгові ліхтарі можуть висвітлювати велику площу, адже працюють від акумуляторів. Значна їхня перевага – вони здатні заряджати інші гаджети. Також є ліхтарики, що працюють від ручної динамомашини, якщо ви маєте можливість її встановити.

Раніше "Телеграф" писав, що стиліст показала, як стильно носити шуби з овчини, еко та ретро-хутро. Лаконічні моделі різної довжини, включаючи кроп-топи та максішуби, є найпрактичнішими та найзручнішими.