Вияв "руского міра": з'явилося відео обстрілу палацу "Україна" в Києві

Читать на русском
Автор
6117
Ракета вдарила за сотні метрів від "України", але вибухова хвиля все одно дісталася будівлі Новина оновлена 04 січня 2023, 07:48
Ракета вдарила за сотні метрів від "України", але вибухова хвиля все одно дісталася будівлі. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупанти продовжують волати, що "мистецтво поза політикою", але при цьому знищують українське культурне надбання

Національний палац "Україна" в Києві став однією із пошкоджених будівель під час масованого ракетного удару по столиці 31 грудня. Вибуховою хвилею вибило десятки вікон, пошкодило фойє та кілька інших приміщень, лишень глядацька зала просто дивом лишилася без пошкоджень.

Момент самого вибуху поблизу будівлі опублікували на офіційній Facebook-сторінці палацу. Представники комплексу підкреслюють, що загалом отримані під час обстрілу пошкодження будівлі є досить серйозними.

"Ми готові зробити все, що від нас залежить, для відновлення палацу "Україна", — йдеться у повідомленні працівників закладу.

При цьому вони закликають й інших небайдужих українців приєднатися фінансово до відбудови мистецької установи, адже вона є не просто великою сценою для багатьох заходів і концертів. Палац "Україна" також завжди був символом, і не можна дозволити російським окупантам залишити його настільки ушкодженим.

Палац Україна пошкодження
У будівлі зруйновані десятки вікон
Палац Україна обстріл
Битого скла поблизу "України" дуже багато

Також колектив палацу висловив надію на те, що всі необхідні ремонтні роботи будуть закінчені ще до весни, тож у березні "Україна" зможе відкрити двері для глядачів.

Додамо, що нахабство окупантів, які, очевидно, все ж мали на меті поцілити ракетою безпосередньо у палац, вельми розізлила багатьох користувачів мережі.

Як відомо, 31 грудня не стало останнім днем повітряних атак на мирні міста України. "Телеграф" повідомляв, що новорічної ночі Київ та інші регіони були атаковані десятками "шахедів". І хоча більшість цілей вдалося збити, деякі їхні уламки все ж принесли біди. Окремі безпілотники були підписані росіянами, немов "вітальні" листівки.