На що натякав Данилов, говорячи про ракети дальністю 800 і більше км

Читать на русском
Автор
2721
Ракета ATACMS дальністью до 300 км
Ракета ATACMS дальністью до 300 км. Фото Відкриті джерела

Військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович спеціально для "Телеграфу" розповів про можливості такої зброї

У вівторок, 29 листопада, повітряні тривоги знову лунають по всій Україні.

Раніше про ймовірність нових ракетних ударів з боку рф попереджала українська влада.

Цікаво, що напередодні секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов назвав найефективнішим вирішенням енергетичної проблеми для нашої країни – надання ракет дальністю 800 і більше км. За його словами, це дозволить значно заощадити на генераторах.

Тим самим Данилов тонко натякає партнерам на надання зброї, яка могла б вразити аеродром в Енгельсі (Саратівська область, рф), звідки стартують стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну.

На території нашої країни можна знайти точку, від якої відстань до Енгельса складала б 800 км. Справді, куди простіше знищити аеродром і ліквідувати загрозу в зародку, ніж послідовно збивати десятки крилатих ракет, а потім ще боротися з наслідками влучень.

Чи дадуть нам таку зброю, чи ні – інше питання. На жаль, ми поки що не бачимо навіть ракет із дальністю дії до 300 км, тому що наші партнери бояться надмірної ескалації з росією.