Оголошення загальної мобілізації в росії наблизить кінець російського рейху

Читать на русском
Автор
4743
Російські солдати
Російські солдати. Фото topwar.ru

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв спеціально для "Телеграфа" про те, чому Україні вигідне оголошення загальної мобілізації в Росії:

Тут підвезли хороші прогнози щодо рашистів. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключив, що диктатор путін може оголосити всеросійську мобілізацію заради боротьби з "нацистам" у всьому світі.

І піти на це, ймовірно, може 9 травня під час традиційного для рашистів побєдобєсія.

Очевидно, що у росіян зараз – якесь душевне людоїдське піднесення у зв’язку з масовим знищенням українців. У зв’язку з тортурами, зґвалтуваннями, масовими вбивствами, мародерством, які здійснює на нашій землі рашистська армія.

Інформаційної ізоляції в росії немає. І все, що відбувається тут, вони чудово бачать. І це їх, схоже, абсолютно влаштовує. Цією неоголошеною війною вони підвищують свою самооцінку, вважають себе вершителями доль світу. Навіть, судячи з деяких опитувань та заяв, не проти влаштувати ядерну війну. Чомусь уважаючи, що в ній загинуть усі, крім них…

Це масове сп’яніння своєю уявною величчю, одуріння від чужої крові та своїх фейкових успіхів схоже на те, що було в росії перед російсько-японською війною, яка їх нічого не навчила. І перед Першою світовою.

Тим часом процес отримання "посилок" у вигляді пакетів з трупами в росії наростає. Навіть не "посилок", а "бандеролей", тому що останки часом уміщаються в маленький пакет. Іронія долі – росіяни прийшли до України боротися з умовним Бандерою, а тепер масово повертаються додому у бандеролях.

Водночас військкомати відмовляються виплачувати обіцяні путіним "мільйони" за загиблих без пред’явлення тіл. А коли привезуть труп і чи привезуть (мобільні крематорії не просто так кочують за окупантами) – це ще питання.

Дещо протверезити це очманіле суспільство може лише почуття страху. А почуття страху може виникнути, коли росія буде завалена бандеролями – чорними пакетами – з останками тих, хто пішов воювати проти України.

З одного боку – росіяни раді, що Україна зараз через них так страждає. З іншого – воювати готовий лише мізерний відсоток. Ідіотів та маніяків, звичайно, вистачає. Але їх далеко не так багато, як хотілося б путіну. Та й викошуємо ми їх ударно. Утилізація відбувається успішно.

Різниця у втратах – приблизно десятикратна. Тобто, на одного загиблого українського воїна припадає десяток окупантів. Зрозуміло, що один наш воїн цінніший за тисячу орків. Як відомо і те, що у війні без втрат немає. І ці втрати у рашистів тільки зростатимуть. Вони й так страшні. І це ще на фронт не під’їхала переважна більшість важкого озброєння від наших союзників, насамперед США.

Отже, процес утилізації загарбників посилиться. Їхні кадрові частини вже порідшали на 30-40%. Туди додається всякого роду шлак, який напилососили за оголошеннями. Вояки з них так собі. Але як "гарматне м’ясо" — годяться. Саме так міркує путін. У логіці радянських воєначальників. Завалити противника "м’ясом" масою.

Але в певний момент путіну може здатися, що все дуже довго буксує. Що час ще підвищити ставки. І тоді він, як Сталін у 1941-му, може виступити з промовою на кшталт "ні кроку назад, усі – на війну зі світовим фашизмом". Може навіть піти на удар по якомусь із натовських об’єктів. Спробувавши, як він любить, "взяти на понт".

Це ж ми розуміємо, що росія вже програла. А путін цього не розуміє чи не приймає. Як Гітлер у квітні 1945-го, сидячи в обложеному Берліні, все ще сподівався взяти Москву. Такі, як Гітлер, як путін – живуть у своїх ілюзіях до кінця. І вмирають із ними…

Саме тому ймовірність всеросійської мобілізації існує. Але все тут залежить від настрою путіна, а також від того, наскільки вдало українська армія кришитиме рашистів далі.

При цьому важливо розуміти, що оголошення загальної мобілізації в росії — вигідно всім, хто хоче її якнайшвидшого кінця.

Тому що масова мобілізація в росії, помножена на важке озброєння в безмежних поставках України з усього світу — точно підвищить кількість бандеролей (пакетів) з рештками окупантів. Що врешті-решт наблизить кінець російського рейху.

Ну а ядерні страшилки – це блеф. Переляканий або розлютований путін готовий запустити черговий етап операції "Гарматне м’ясо", перекришити хоч усіх своїх кріпаків. Але він сам помирати, схоже, не хоче. Як не хоче гинути в "ядерному попелі" і його оточення.

Наголошую – всеросійська мобілізація стане кроком відчаю для Кремля. Це означатиме, що путінський режим не бачить інших способів перемогти. Хоч у них і так нема такого шансу.