У Запоріжжі потужний вибух, після нього увімкнулась тривога: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
15422
Російські окупанти атакували Запоріжжя
Російські окупанти атакували Запоріжжя. Фото Колаж "Телеграфу"

Зафіксовано пуски ракет "Іскандер"

У Запоріжжі вдруге за день пролунав потужний вибух. Після цього в місті та області було оголошено сигнал повітряної тривоги.

Про це у вівторок, 24 жовтня, повідомляє кореспондент "Телеграфа". Водночас у соціальних мережах також почали розповсюджувати інформацію про гучний вибух у місті.

У моніторингових Telegram-каналах пишуть, що у бік Запоріжжя/Запорізького району зафіксовано пуски ракет. А у Повітряних силах попереджають, що у Запорізькій та Дніпропетровській областях є загроза застосування балістичного озброєння.

У Telegram-каналі "Кримський вітер" повідомляють, що російські окупанти випустили три ракети "Іскандер" із району Джанкоя в Криму. У зв’язку із загрозою ракетного обстрілу мешканців міста та області просять перебувати у безпечних місцях до відповідного розпорядження.

"Пуски балістичних ракет типу "Іскандер" у напрямку Запоріжжя окупанти здійснювали з тимчасово окупованого Криму", — йдеться у повідомленні.

На момент публікації матеріалу немає інформації про прильоти чи наслідки вибуху, який сьогодні чули городяни. При цьому в місцевих пабліках пишуть, що після вибуху над містом здіймається чорний дим.

Об 11:45 було оголошено відбій повітряної тривоги.

Об 11:52 знову було оголошено тривогу. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко написав у своєму Telegram-каналі про повторну загрозу застосування балістики з боку ворога.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч на 18 жовтня російські окупанти обстріляли Запоріжжя та влучили по житловому багатоповерховому будинку. В результаті є загиблі та постраждалі.