"База ЗСУ" у дитячому таборі: окупанти вразили цинізмом, пояснюючи удар по Запоріжжю

Читать на русском
Автор
649
Наслідки удару по Запоріжжю 10 серпня 2023 року
Наслідки удару по Запоріжжю 10 серпня 2023 року. Фото Відкриті джерела

Ворог виправдовує удар по мирному населенню знищенням нацистів

Росіяни під час обстрілу Запоріжжя сьогодні влучили по дитячому табору у центрі міста ракетою "Іскандер-К". На момент удару більшість дітей уже розійшлися по домівках, але окупанти стверджують, що влучили по "нацистам".

Так, голова руху "Ми разом із росією" володимир рогов заявив, що в готелі Reikartz на Набережній магістралі жили ЗСУ, тому удар нібито припав куди потрібно.

"Протягом тривалого часу цей готель використовувався як роспалага для бойовиків ЗСУ — представників так званих добробатів, які складаються з галицьких нацистів і збройного зброду з усього світу, що входить до "Іноземного легіону". Це загальновідомий факт", — написав окупант у своєму Telegram-каналі.

Також у пропагандистських каналах звучала версія про те, що удар барражуючим боєприпасом стався по "виробничому об’єкту, де ремонтували бойову техніку ЗСУ". Насправді ж у готелі Reikartz працював дитячий літній табір. До нього ходили діти віком від 6 до 13 років, але завдяки тому, що сьогодні програма закінчилася раніше (18:00–18:30), жертв серед них немає.

У коментарях під постом рогов мало хто повірив у версію з нацистами у готелі. Його адекватність поставили під сумнів у коментарях. Станом на 21:30 кількість постраждалих збільшилася до 11 осіб, загиблою, як і раніше, значиться одна жінка.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що за день до цього росіяни вдарили по Запоріжжю та зруйнували храм, а також торгові точки. Відомо, що загинули двоє людей, ще кілька поранено.