Миттєвого розгрому не буде, але…: на Заході попередили, що чекає на Україну без допомоги США

Читать на русском
Автор
3778
Відкриті джерела Новина оновлена 08 лютого 2024, 13:15

Європа не може покрити всі потреби України

Українська армія не буде миттєво розгромлена без американської військової допомоги. Але деградація її сил буде невблаганною.

Про це пише The New York Times з посиланням на військових аналітиків. Зазначається, що європейські країни не мають запасів зброї та боєприпасів на американському рівні, і навряд чи вони зможуть заповнити цю прогалину.

Видання підкреслює, що за два роки, відколи Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення, Україна неодноразово стояла спиною до стіни в різних формах: воювала з коктейлями Молотова та роздавала населенню зброю, справлялася з відключеннями світла. Але на горизонті завжди була перспектива збільшення американської допомоги.

Аналітики та лідери в Києві кажуть, що ця підтримка була критично важливою. Сполучені Штати надали приблизно половину іноземної військової допомоги арсеналу України, на приблизно 47 мільярдів доларів. Але цього тижня лідери в Києві з нетерпінням чекали, чи закінчиться цей рятівний шлях, оскільки тупикова ситуація між законодавцями в Конгресі Сполучених Штатів загрожує поки що припинити американську підтримку війни проти Росії.

Нагадаємо, 7 лютого Сенат США відмовився підтримувати законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню та нове фінансування для захисту кордонів. Пізніше вночі за результатами голосування в Сенаті законодавці заблокували законопроект про пакети на підтримку України, Ізраїлю та Тайваню та безпеки американського кордону.

Днем раніше президент США Байден закликав Конгрес негайно схвалити нове фінансування для допомоги Україні.

У Сенаті США ухвалили рішення провести повторне голосування щодо законопроекту про надання допомоги союзникам – Україні, Ізраїлю та Тайваню. Воно відбудеться 8 лютого о 19:00 за київським часом.