"Місце в пеклі": прем'єр Польщі жорстко висловився щодо деяких європейських політиків через Україну

Читать на русском
Автор
https://apostrophe.ua/

Польський прем’єр ще раз підтвердив підтримку української сторони

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який сьогодні перебуває з робочим візитом у Києві, жорстко пройшовся за європейськими політиками, які дотримуються нейтральної позиції на фоні війни в Україні. Він зробив для них окреме звернення.

Про це розповіли у канцелярії польського прем’єра. Так, виступаючи на брифінгу в ході свого візиту в українську столицю, глава уряду Польщі звернувся до тих лідерів країн ЄС, "які прикидаються нейтральними, тримають рівну дистанцію або показують її стосовно України та Росії".

На його думку, такі люди заслуговують "найтемнішого місця в політичному пеклі". Також польський прем’єр ще раз підтвердив підтримку української сторони та висловив думку, що так чи інакше у кожній країні Європи реагують на російську агресію.

"Ви не самотні, навіть у тому сенсі, що ця боротьба відбувається у кожній європейській країні", — сказав він.

Варто зазначити, що одним із найяскравіших нібито "нейтральних" політиків Європи називають прем’єра Угорщини Віктора Орбана. Втім, він і сам, відповідаючи на запитання про те, на чиїй стороні Угорщина, говорив: "Відповідь на питання про те, на чиєму боці Угорщина, полягає в тому, що Угорщина на боці Угорщини".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Орбан виступив з новою нахабною заявою щодо України.