"Наївно думати, що РФ піде": Фіцо приголомшив пропозицією щодо війни в Україні

Читати російською
Автор

Прем’єр вважає, що між Україною та Росією буде мир, але "болючий"

Російські окупанти не підуть із Донецької та Луганської областей, а також не покинуть Крим. Такий сценарій є абсолютно нереальним.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в інтерв’ю новинному порталу головної служби. За його словами, світу необхідно звикати "до нової реальності, яка зараз склалася".

"Якщо хтось думає, що єдине рішення (війни в Україні, — Ред.) полягає в тому, що росіяни повернуться до кордонів, де вони перебували (до лютого 2022 р., — Ред) і підуть із Криму, то це абсолютно нереально. Ми повинні пристосуватися до нової реальності, яка склалася зараз. Наївно вважати, що росіяни підуть з Донбасу та Луганська, наївно думати, що росіяни підуть з Криму", — сказав він.

Також прем’єр наголосив, що військового вирішення ситуації в Україні не існує. При цьому Фіцо вважає, що між Україною та Росією "настане мир і дуже буде болючим".

"Дуже хочу, щоб ця війна закінчилася. Інакше ми станемо свідками великої кількості жертв з обох сторін. Не можу уявити, як виглядатиме мир між Росією та Україною, але він прийде, і цей мир буде болючим", — підсумував Роберт Фіцо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у січні Роберт Фіцо зробив досить цинічну заяву на тлі чергової атаки з боку російських окупантів. Він сказав, що нібито "у Києві немає війни, там нормальне життя".