"Наївно думати, що РФ піде": Фіцо приголомшив пропозицією щодо війни в Україні

Читать на русском
Автор
2565
Роберт Фіцо
Роберт Фіцо. Фото Скріншот відео

Прем’єр вважає, що між Україною та Росією буде мир, але "болючий"

Російські окупанти не підуть із Донецької та Луганської областей, а також не покинуть Крим. Такий сценарій є абсолютно нереальним.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в інтерв’ю новинному порталу головної служби. За його словами, світу необхідно звикати "до нової реальності, яка зараз склалася".

"Якщо хтось думає, що єдине рішення (війни в Україні, — Ред.) полягає в тому, що росіяни повернуться до кордонів, де вони перебували (до лютого 2022 р., — Ред) і підуть із Криму, то це абсолютно нереально. Ми повинні пристосуватися до нової реальності, яка склалася зараз. Наївно вважати, що росіяни підуть з Донбасу та Луганська, наївно думати, що росіяни підуть з Криму", — сказав він.

Також прем’єр наголосив, що військового вирішення ситуації в Україні не існує. При цьому Фіцо вважає, що між Україною та Росією "настане мир і дуже буде болючим".

"Дуже хочу, щоб ця війна закінчилася. Інакше ми станемо свідками великої кількості жертв з обох сторін. Не можу уявити, як виглядатиме мир між Росією та Україною, але він прийде, і цей мир буде болючим", — підсумував Роберт Фіцо.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у січні Роберт Фіцо зробив досить цинічну заяву на тлі чергової атаки з боку російських окупантів. Він сказав, що нібито "у Києві немає війни, там нормальне життя".