Як пояснити дитині, хто такий ворог: нейропсихолог дав відповідь

Читать на русском
Автор
Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Якщо ви не пояснюєте дитині, хто вам ворог, є ймовірність, що ворогом для неї станете ви

Батьки обов’язково повинні пояснювати своїм дітям про те, що насправді зараз відбувається в нашій країні, що йде війна. Вони мають знати від своїх батьків, хто насправді ворог.

Про це "Телеграфу" розповів нейропсихолог, керівник дитячого корекційного спрямування благодійної організації Mental Help 365 Дмитро Вакуленко. За його словами, якщо не пояснити дитині, хто насправді ворог, то вона може неправильно сприйняти цю інформацію і не з тих джерел.

"Якщо ми не виховуємо наших дітей, це робить хтось інший. Якщо ви не пояснюєте дитині, хто вам ворог, є ймовірність, що ворогом для неї станете ви", — сказав Вакуленко.

Він також додав, що російська пропаганда досить потужна та ефективна. Вона впливає на дорослих людей і тим більше на дітей, щоб наповнити дитячий розум потрібними росіянам ідеями, менталітетом, звичками, світосприйняттям тощо.

" Це потрібно росіянам не лише для того, щоб у майбутньому наші діти не боролися за Україну, а щоб вони взагалі перейшли на їхній бік", — підсумував нейропсихолог.

Повний текст читайте на сайті "Телеграф" у матеріалі: Діти війни: як пояснити малечі, хто такі росіяни, чому нас бомблять і як реагувати на людей з протезами.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яких помилок припускаються батьки у вихованні дітей. Усього є сім помилок, яких слід уникати, щоб не зашкодити своїй дитині.