Скільки людей потрібно мобілізувати? Командир "Вовків да Вінчі" назвав мінімальну цифру

Читать на русском
Автор
850
Скільки людей потрібно мобілізувати в Україні
Скільки людей потрібно мобілізувати в Україні. Фото Генштаб ЗСУ

Військовий вважає, що Україні варто готуватися до затяжної війни

Україні на фронті потрібні щонайменше 250 тисяч людей. Зараз ті, хто захищає країну, це навчені люди, і вони можуть передати свої навички мобілізованим. Наразі така можливість є, проте згодом робити це буде набагато складніше.

Таку заяву зробив командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов. Про це пише Главком.

"250 тис. – це мінімум, який нам потрібен. Залужний, якщо я не помиляюсь, казав 500 тис. І всі мають розуміти, що зараз є ще підготовлені бійці, є ще люди з досвідом, які воюють, які втомилися, яким важко, але вони є. І якщо люди зараз підуть мобілізуватися, то їм є кого вчити.

Якщо вони загинуть або будуть поранені або повністю "зітруться", психологічно я маю на увазі, то потім тим людям, яким доведеться йти через рік, умовно, воювати, буде набагато важче", — сказав військовий.

На думку Філімонова, у 2024 році Україні не потрібно проводити наступальних дій, оскільки у пріоритеті зараз вибудовування лінії оборони, нарощування озброєння, а також підготовка особового складу та мобілізація людей.

"В перші тижні війни я бачив тільки смерть. Потім, після Харківського контрнаступу, я бачив чітку перемогу, після того, як ми Херсон звільнили. Думав, о, зараз піде. Звичайно, як і всі українці, ми мали велику надію на контрнаступ, який відбувався минулого року. Зараз ситуація справді важка", – пояснив командир батальйону.

Також Філімонов наголосив, що нашій країні слід готуватися до затяжної війни, оскільки у планах російського диктатора Володимира Путіна виснаження західних партнерів, які надають Україні допомогу. Таким чином він хоче схилити всіх до "світу". Військовий додав, що не можна допустити такого результату, оскільки РФ підготує особовий склад, а потім нападе з новою силою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що The Washington Post написав про нестачу солдатів на фронті. Журналісти поспілкувалися з безліччю солдатів, і командирів, і всі вони скаржаться на нестачу особового складу.