У Грузії заявили, що затримали вантаж із бомбами з України: підозрюють кандидата в депутати від "Слуги народу" (відео)

Читать на русском
Автор
6102
У Грузії заявили, що затримали вантаж із бомбами з України: підозрюють кандидата в депутати від "Слуги народу" (відео) Новина оновлена 05 лютого 2024, 14:32

У Тбілісі припускають, що їх хотіли "звинуватити у теракті"

Спецслужби Грузії заявили, що нібито запобігли транзиту вибухівки з України до Росії. Організатором "перевезення" там називають громадянина України, який у 2020 році балотувався до ради Одеської області від партії "Слуга народу".

Про це повідомляє "Эхо Кавказа". Так, за даними місцевої Служби державної безпеки (СДБ), вибухівкою є речовина С-4. Стверджується, що 14 кілограмів цієї речовини надійшли в країну під виглядом акумуляторів електромобілів.

За словами керівника Контртерористичного центру СДБ Бачі Мгеладзе, вантаж було відправлено з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину та перетнуло турецько-грузинський кордон через КПП "Сарпі" 19 січня. Пунктом призначення вантажу називають Воронеж.

"Три вибухові пристрої було вилучено на російсько-грузинському кордоні, проте ще три пристрої "залишили в Тбілісі на конкретній адресі", — йдеться у матеріалі.

СДБ зазначає, що "організатором процесу" був уродженець Батумі, громадянин України Андрій Шарашидзе, який у 2020 році балотувався до ради Одеської області від партії "Слуга народу". До процесу нібито були підключені ще сім громадян Грузії, троє громадян України та двоє громадян Вірменії. Однак, припускають у СДБ, лише Шарашидзе знав про вибухові пристрої та капсули-детонатори, встановлені в акумуляторах автомобіля.

"Що стосується трьох вибухових пристроїв, залишених у Тбілісі, — чи призначалися вони для вивезення до Росії або повинні були залишитися в Грузії для приведення в дію, це визначить розслідування, що проводиться", — заявив Мгеладзе.

Також у СДБ припускають, що "з огляду на використання території Грузії та широке залучення до цього процесу громадян Грузії", Тбілісі планували звинуватити "як у плануванні, так і в реалізації терактів, здійснення яких планувалося в Грузії чи за кордоном".

Спецслужба публікує фото та відео з місця подій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Грузії звинуватили Зеленського у брехні та вимагають вибачень