Україна проведе примусову евакуацію на Донбасі: звідки і куди вивезуть дітей (мапа)

Читать на русском
Автор
1248
v-variant.com.ua Новина оновлена 31 січня 2024, 07:52

Заплановано евакуювати 135 осіб

У декількох населених пунктах Донецької області влада проведе примусову евакуацію дітей. Це необхідно через ситуацію із безпекою.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій. Йдеться про 9 населених пунктів. Зокрема, про села Антонівка, Іллiнка, Зоряне, Олександропiль, Желанне Друге Мар’їнської міської та Межове, Восход, Новоселівка Перша, Желанне Очеретинської селищної територіальних громад Покровського району.

"Це питання було розглянуте на черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановано евакуювати 135 осіб, у тому числі 73 дитини та 62 супроводжуючі (члени сімей). Приймаючими регіонами стануть Житомирщина та Закарпаття. Там вони безкоштовно будуть розміщені, забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чи правильна примусова евакуація дітей із лінії фронту. "Телеграф" з’ясовував, як такий порятунок відіб’ється на психологічному стані дітей, і наскільки юридично обґрунтовано це рішення Кабміну з точки зору чинного законодавства.