"Путін вирішив підпалити світ": Дуда заявив, що РФ формує коаліцію зла, яка готова на все

Читать на русском
Автор
Офіс президента України

Дуда закликав світових лідерів не втомлюватися від війни в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що російський диктатор Володимир Путін вирішив "підпалити світ". На його думку, зараз формується нова "коаліція зла".

Про це він сказав під час Українського сніданку у Давосі. Дуда висловив упевненість, що через 30 років після розпаду Радянського Союзу можна сказати, що зараз ми є свідками відродження російського імперіалізму у його найбільш кровожерливій версії.

"Без жодного сумніву, Путін вирішив підпалити світ", — зазначив президент Польщі.

Він вважає, що найнебезпечнішим є те, що на тлі війни Росії проти України у світі формується "коаліція зла". У зв’язку з цим Дуда закликав світових лідерів не втомлюватись від війни в Україні. Він попередив, що нова "коаліція зла" готова вдатися до будь-якого ризику, щоб керувати світовим порядком.

За його словами, якщо Путін переможе в Україні, це подасть чіткий сигнал усьому світу і спонукатиме прихильників Росії активізувати дії проти Заходу.

"Українці повинні самі вирішити своє майбутнє, ніхто інший не може його вирішити. І конфлікт закінчиться лише з повним відступом Москви. Вони — агресори, які напали на незалежну та суверенну країну", — наголосив Дуда.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін зробив тривожну заяву щодо росіян у країнах Балтії. У мережі вважають, що слова Путіна – це сигнал європейським країнам.