Є рішення: Умєров зробив важливу заяву про демобілізацію військових

Читать на русском
Автор
3324
Рустем Умєров
Рустем Умєров. Фото facebook.

Це насамперед питання справедливості для всіх

В Україні продовжується активна робота над питанням демобілізації. Це буде величезний кластер рішень, які накопичувалися останні два роки.

Таку заяву зробив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв’ю "Суспільному". Він зазначив, що українські військові також хочуть чітку відповідь, коли вони матимуть можливість відпочити. Над цим йде робота, як юридично і законодавчо, так і технічно.

"Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після закінчення війни. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки знаходиться в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона відпочила або була частково звільнено. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно", — зазначив він.

За словами Умєрова, питання демобілізації — це перш за все питання справедливості для всіх. І зараз уже знайдено рішення, які будуть подані до Верховної Ради.

"Це буде величезний кластер рішень, які накопичувалися останні два роки. А загалом наша мета – змінити парадигму, щоб служба не сприймалася як покарання", — наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україні вже напрацьовано кілька законопроектів щодо демобілізації. Право військових на демобілізацію влада хоче закріпити на законодавчому рівні.