Війна — день 668: російська армія зазнає втрат, а ЗСУ тримають плацдарм на Херсонщині

Читать на русском
Автор
8374
Українське небо буде чистим від окупантів
Українське небо буде чистим від окупантів

Оперативно про головне за добу

На фронті тривають запеклі бої, ЗСУ намагаються розширити плацдарм на Херсонському напрямку, а Україна зовсім скоро чекає на прибуття F-16. Тим часом українські захисники мають серйозний успіх — за один день було збито відразу три російські Су-34.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 23 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Шість країн Європейського Союзу ще не приєдналися до декларації про гарантії безпеки для України – Австрія, Хорватія, Польща, Угорщина, Словаччина та Мальта, повідомив заступник глави Офісу президента України Андрій Сибіга.

22:00 Ввечері сили ППО знищили чотири безпілотники. По одному у Дніпровському і Криворізькому районах. Ще два — на Синельниківщині.

21:00 Протягом доби відбулося 57 бойових зіткнень, оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Росія завдала удару балістичними ракетами і БПЛА по Херсону, в місті здійнялись пожежі.

18:00 РФ вкотре атакувала теплоелектростанцію ДТЕК в прифронтовому регіоні: поранено п'ятьох енергетиків.

"Нашим колегам було оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікарні… Обладнання підприємства зазнало пошкоджень. Наразі обстріл триває. Після його припинення енергетики розпочнуть ліквідацію наслідків атаки", — йдеться у повідомленні ДТЕК.

17:00 Мер Лондона змінив свою точку зору і дозволив не утилізувати вживані автівки 4X4, а відправляти "джипи" для потреб армії до України, — The Telegraph

16:00 Росіяни перетворюють окуповані міста на укріплені фортеці — мер Мелітополя Федоров.

Він зазначив, що Токмак вже оточений окопами окупантів з усіх боків, а поблизу Мелітополя ворог будує окопи не тільки з боку Василівки, а й в стороні Криму. Півроку тому це було кілька ліній оборони – зараз суцільні укріплення.

15:00 Херсонщина. Поліція фіксує наслідки російських атак, поранені шестеро мирних жителів

14:00 Вибух пролунав у Дніпрі, попередньо — ППО.

13:00 На Кіровоградщині працювали сили ППО — над Кропивницьким та Олександрійським районом збили ракети, — ОВА.

Уламками пошкодило дахи будинків, паркани й автомобілі. Інформації про постраждалих наразі немає.

Також ППО знищили два безпілотники у Криворізькому районі Дніпропетровщини.

12:00 Протягом останніх тижнів як українські, так і російські війська страждають від надзвичайної кількості щурів та мишей на деяких ділянках лінії фронту. Про це повідомила британська розвідка.

11:00 Протягом минулої доби, 22 грудня, українські воїни знищили на Таврійському напрямку ще 499 російських терористів.

10:00 Пишуть про вибухи у Кривому Розі. Тривогу в регіоні оголосили після них

Також чули вибухи у Кропивницькому.

09:00 В Офісі генпрокурора показали фото наслідків нічної атаки росіян Одеської області

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.12.23

07:00 Минулої доби російські загарбники йшли в атаку на шести напрямках, найгарячіше – біля Авдіївки, яку ворог намагається безуспішно оточити, всього за добу відбулось 75 бойових зіткнень, повідомили у Генштабі ЗСУ.

06:00 Із 18.00 вечора 22 грудня до опівночі 23 грудня 2023 року російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із районів Балаклава – Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Усі дев’ять "шахедів" знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України у межах Одеської та Хмельницької областей.

05:00 В небі України все спокійно, повітряних тривог немає. Стратегічна авіація активності не проявляла.

03:00 Загрози БПЛА немає, стратегічна авіація неактивна.

01:00 Небо чисте, загрози БПЛА немає, нових пусків не було. По регіонах дають відбій повітряної тривоги. За даними моніторингу знищено +-10 російських дронів.

00:30 Останні російські безпілотники летять у напрямку Старокостянтинова.

Російські окупанти заявили про потужні вибухи та детонації у районі Армянська у тимчасово окупованому Криму.

00:00 В Авдіївці українські захисники отримали поповнення. Про це пише журналіст Юрій Бутусов. "Сьогодні розпорядженням командувача сухопутних військ А. Сирського до складу військ в Авдіївці виділено поповнення. Це сталося вперше за два місяці. Наданої кількості людей недостатньо для того, щоб закрити кількість вибулих з різних причин, але це важливий зсув…".

Інформацію за 20 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 665: окупанти змінили тактику під Авдіївкою та посилюють тиск на фронті

Про те, що відбувалося 21 грудня, читайте у зведенні Війна — день 666: темпи боїв зростають, незважаючи на погіршення погоди .

Що було в Україні 22 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 667: на фронті гаряче, окупанти б’ють по мирних містах і самі ловлять прильоти .