Війна — день 667: на фронті гаряче, окупанти б’ють по мирних містах і самі ловлять прильоти

Читать на русском
Автор
8637
Війна з російськими терористами триває
Війна з російськими терористами триває

Оперативно про головне за добу

На фронті тривають кровопролитні бої з російськими окупантами, а ворог не припиняє завдавати ударів ракетами та безпілотниками по мирних українських містах. У Києві "Шахед" влетів у житловий будинок. Втім, і російські війська на окупованих територіях ловлять прильоти.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 22 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням..

23:00 Україна готова до виробництва боєприпасів для мільйона дронів, заявив голова Мінстратегпрому Олександр Камишін. Коментуючи слова Зеленського про мільяон дронів, він зазначив: "Щодо боєприпасів для дронів — спроможності для їх виробництва у нас є. Дерегуляція в цьому сегменті дала розвиток багатьом новим виробникам. Ми зараз маємо понад 50 виробників боєприпасів для дронів, як державних, так і приватних, здатних виробляти боєприпаси вагою від 300 г до 10 кг, різних видів".

22:00 Увечері в Одеській області сили ППО знищили 7 російських ударних безпілотників, вибуховою хвилею пошкоджений навчальний заклад.

21:00 "Швидка перемога України є малоймовірною, але…": The Times поспілкувалася з українськими політиками.

20:00 Зеленський опублікував чергове вечірнє звернення. Зокрема, подякував бійцям, які збили три російських Су-34: "Дякую вам, хлопці! І хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці: жоден з них не залишиться безкарним".

ЗСУ доведеться піти з Авдіївки? Відомий ветеран АТО дав тривожний прогноз.

19:00 Німеччина повідомила про новий пакет допомоги військової допомоги для України.

  • До нього ввійшли:
  • - 3 самохідні установки Gepard;
  • - 30 240 одиниць 35-мм боєприпас для Gepard;
  • - боєприпаси для Leopard 2A6;
  • - 10 БПЛА Vector;
  • - 2 тягачі HX81;
  • - 5 напівпричепів HX81;
  • - 8 вантажівок Zetros;
  • - 2 машини розмінування WiSENT 1 MC;
  • - 2 машини прикордонної охорони;
  • - 8 транспортних засобів;
  • - 2 системи захисту зв'язку AMPS для гелікоптерів;
  • - 2500 снарядів 155 мм;
  • - 25536 снарядів 40 мм для автоматичних гранатометів.

18:00 Російські окупанти скинули авіабомбу на селище Катеринівкі Краматорського району Донецької області. Як повідомили в обласній прокуратурі, від влучання засобу ураження на подвір’ї приватного домоволодіння загинув чоловік 72 років.

17:00 У Головному управлінні розвідки МО заявили, що завдяки морським ударним дронам Україна утворила 200-мильну смугу безпеки у Чорному морі. Успішні атаки морськими дронами разом із нанесенням ракетних ударів по об’єктах російського флоту у Чорному морі та поблизу тимчасово окупованого Криму також допомогли Україні витіснити ворожі кораблі із Севастопольської бухти.

16:00 На Запорізькому напрямку прикордонники знищили 6 ворожих БпЛА. Як повідомили у Державній прикордонній службі, "перехресним вогнем" антидронових рушниць оператори дезорієнтували FPV-дрони загарбників та ліквідували їх усі.

15:00 Пресслужба Повітряних сил ЗСУ оголосила відбій повітряної тривоги по областях. Пусків ворогом ракет не зафіксовано.

14:00 По всій Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К. У Повітряних Силах попереджають, що не виключені пуски ракет "Кинджал".

Масштабна повітряна тривога в Україні 22.12.2023
Масштабна повітряна тривога в Україні 22.12.2023

13:00 До полудня п'ятниці українські військові збили на південному напрямку одразу три ворожі літаки Су-24! Про такий успіх наших захисників із гордістю повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

12:00 У південних та частині центральних областей України оголошено повітряну тривогу. Вона пов'язана із можливою загрозою щодо застосування балістики ворогом.

Карта повітряної тривоги в Україні 22.12.2023
Карта повітряної тривоги в Україні 22.12.2023

11:00 Представники СБУ ідентифікували та заочно повідомили про підозру трьом російським окупантам, котрі під час окупації Харківщини жорстоко вбили фермера за проукраїнську позицію, а потім позбулися тіла.

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою щодо втрат російських окупантів на фронті:

Втрати армії РФ в Україні 22.12.2023
Втрати армії РФ в Україні 22.12.2023

9:00 Дісталося під час нічної атаки і південним регіонам. На Миколаївщині через влучання "шахеда" спалахнула пожежа на одному із інфраструктурних об'єктів. Її оперативно ліквідували. Також відбивалися від дронів у Одеській області — уламками одного із БПЛА пошкоджено зерносховище, теж сталося загоряння, котре вдалося швидко загасити.

8:00 Цієї ночі наші захисники змогли знищити 24 "шахеди". Всього ж по Україні ворог запустив 28 безпілотників.

7:00 Генштаб ЗСУ поділився ранковим зведенням новин із фронту. За останню добу наші військові були змушені 95 разів зіткнутися з ворогом у боях. Найбільше активності досі спостерігається на Авдіївському напрямку.

6:30 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • ця ніч була вельми неспокійною для жителів багатьох областей — росіяни вкотре влаштували "шахедний" терор. Вибухи чули щонайменше у Сумській, Хмельницькій, Одеській областях тощо;
  • також від російської атаки серйозно постраждав Київ — уламки ворожого дрона влучили у багатоповерховий будинок, зайнялася пожежа. Є поранені, однак, на щастя, обійшлося без загиблих;
  • у січні-лютому 2024 року армія РФ може посилити свій наступ, зокрема на Донбасі, пише Інститут вивчення війни (ISW). На це може вплинути зміна погодних умов, коли нестабільну та часто дощову погоду зрештою замінять постійні сніг та морози;
  • ЦАХАЛ знищив систему тунелів у Секторі Газа, якими користувалися бойовики ХАМАС. Перед цим військові провели своєрідну екскурсію для ЗМІ цим підземеллям, яке роками використовували терористи для зберігання зброї та переховування;
  • США домовилися із Данією про розміщення своїх військових баз на території цієї країни. Також представники армії США будуть базуватися на аеродромах у Карупі, Скрідструпі та Ольборзі.

05:00 Повітряних тривог немає, запуску нових БПЛА не фіксувалося. Стратегічна авіація неактивна.

03:00 Наразі в небі немає російських безпілотників, сили ППО добили останні у районі Старокостянтинова.

01:00 У Києві в результаті атаки російських БПЛА є влучання уламків у багатоповерхівку у Солом'янському районі та у недобудований приватний будинок у Голосіївському районі.

В небі над Україною ще перебувають "шахеди" – частина атакує прифронтові райони у Миколаївській області, кілька одиниць намагаються прориватися до Старокостянтинова.

00:00 У Києві попадання у житловий будинку у Солом’янському районі. Палає на верхніх поверхах. Екстрені служби на місці, повідомляє Віталій Кличко.

Що було в Україні 19 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 664: окупанти тиснуть незважаючи на негоду, а ВСУ почалися проблеми з боєприпасами

Інформацію за 20 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 665: окупанти змінили тактику під Авдіївкою та посилюють тиск на фронті

Про те, що відбувалося 21 грудня, читайте у зведенні Війна — день 666: темпи боїв зростають незважаючи на погіршення погоди .