Допомагають нищити самих же окупантів? У Генштабі розповіли цікаві деталі про снаряди КНДР для росіян

Читать на русском
Автор
647
Російські військові
Російські військові. Фото Ілюстративне фото

Снаряди вибухають завчасно

На початку листопада Північна Корея відправила Росії чергову партію військової допомоги — понад 1 млн артилерійських та мінометних снарядів, яких мало б вистачити на 2 місяці потужних обстрілів. Тепер стало відомо, що вони виявились бракованими та неякісними.

Снаряди для артилерії та мінометів низької якості, тому вибухають безпосередньо у стволах гармат. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведені 20 грудня

Окупанти вимушені використовувати неякісні снаряди, адже на полі бою існує великий дефіцит вітчизняного озброєння. Тому навіть "браковані" снаряди стають у пригоді, і їх використовують для виконання бойових завдань.

"Через незадовільний стан таких боєприпасів фіксуються непоодинокі випадки їх розриву прямо у стволах гармат та мінометів окупантів, що призводить до втрат озброєння та особового складу загарбників.", — повідомляє Генштаб.

Такі випадки зафіксовані в угрупуванні російських військ "Днепр", де командувачем є генерал Михайло Теплінський. Тому 1 млн снарядів від Північної Кореї, якого мало б вистачити на 2 місяці, тепер навряд чи вистачить, та ще й додасть клопоту окупантам.

Раніше "Телеграф" писав, що російські пропагандисти вже скаржились на якість снарядів з Північної Кореї.