Війна — день 651: ЗСУ успішно контратакували на двох напрямках, ворог продовжує завдавати ударів по Україні

Читать на русском
Автор
9334
Україна продовжує давати відсіч загарбникам
Україна продовжує давати відсіч загарбникам

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Героїчні захисники України продовжують протистояти російським окупантам. Щодоби супротивник здійснює десятки атак на позиції ЗСУ на фронті, а також атакує мирні міста безпілотниками та ракетами.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму $175 млн, — повідомляється на сайті Міністерства оборони Сполучених Штатів.

Що увійшло до військового пакету:

  • ракети до ППО: AIM-9M та AIM-7;
  • боєприпаси до HIMARS;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • протирадіолокаційні ракети HARM;
  • протитанкові керовані ракети TOW;
  • протитанкові системи Javelin і AT-4
  • більше 4 мільйонів патронів до стрілецької зброї
  • підривні заряди для розмінування замінованих територій.

Також будуть направлені запасні частини та допоміжне обладнання.

22:00 Президент США Джо Байден та лідери країн "Великої сімки" (G7) погодилися на заборону на російські алмази.

19:00 Україна повернула вісьмох дітей із окупації. Додому повернулися чотири дівчинки та четверо хлопців віком від 8 до 18 років.

18:00 Підрозділи протиповітряної оборони у середу ввечері збили російську ракету над передмістям м.Дніпро, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

17:10 У Дніпрі пролунав вибух. Раніше повідомлялося про ракетну небезпеку на півдні та у центрі України.

16:00 Через блокаду кордону польськими перевізниками благодійні та неурядові організації, які надають військову допомогу Збройним силам України, зіткнулися з тижневими затримками критично важливих постачань безпілотників, електроніки та пікапів, пише Reuters.

15:00 Російські окупанти з середини поточного року використовують ударні безпілотні літальні апарати власного виробництва паралельно з іранськими "Шахедами" і намагаються вносити поліпшення до їхньої конструкції на основі досвіду експлуатації, йдеться у звіті британської розвідки.

14:00 У тимчасово окупованому Маріуполі у двох районах лунали вибухи. Крім того, у районі комбінату ім. Ілліча почалася пожежа.

13:00 Прем'єр Японії Фуміо Кісіда у середу ввечері проведе онлайн-саміт G7, на який запрошено президента України Володимира Зеленського.

За словами генсека японського кабміну Хірокадзу Мацуно, лідери G7 планують обговорити "важливі питання, які стоять перед міжнародною спільнотою", зокрема ситуацію в Україні та Близькому Сході. Зустріч пройде у повністю закритому режимі.

12:30 Росіяни вдарили по селу під Куп'янськом. Як повідомив глава Харківської ОВА, близько 09:30 в результаті ворожого обстрілу села Подоли Куп'янського району зазнали поранень дві місцеві жительки.

Також 10:05 росіяни завдали удару по селищу Козача Лопань Харківського району. На щастя, без постраждалих.

12:00 Київ просить Конгрес США якнайшвидше проголосувати за пакетом допомоги Україні, оскільки затримка у наданні Києву американської допомоги загрожуватиме небезпекою того, що Україна програє війну з Росією, заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

11:30 Сили ППО знищили ворожий БПЛА над Нікопольським районом Дніпропетровської області.

11:00 У ніч на 6 грудня російські війська кілька разів атакувала Херсон з тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області, одна людина отримала поранення.

Також через ворожі обстріли сталося займання одного автомобіля, ще три були побиті осколками.

Були пошкоджені житлові будинки і медзаклад. В останньому вибуховою хвилею вибило два десятки вікон.

10:30 Під час нічної атаки були пошкоджені інфраструктурні об'єкти в Херсонській та Кіровоградській областях. За даними Сил оборони півдня України, руйнувань та пошкоджень зазнали інфраструктурні об'єкти, приватне фермерське господарство та сільгосптехніка.

10:00 На Миколаївщині через падіння уламків збитих "Шахедів" сталося три пожежі, повідомляє ДСНС.

У Снігурівці горіла будівля станції технічного обслуговування та будівля шиномонтажної станції.

В Очакові – склад на території бази відпочинку.

09:00 Повітряні Сили уточнили, що вночі росіяни випустили по Україні 48 "шахедів"

41 ворожий дрон знищили українські захисники. Атакували окупанти з двох напрямків — мис Чауда (Крим) та Курська область РФ.

08:00 Загальні бойові втрати окупантів

07:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю.
  • США очікують, що нинішня фаза наземної операції Ізраїлю в Газі триватиме до січня. Після цього бойові дії стануть менш інтенсивними.
  • Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі майже 37 млн фунтів.

06:00 На Хмельниччині прогриміли вибухи сьогодні вночі, 6 грудня. У регіоні працювали сили протиповітряної оборони

З даними за 3 грудня можна ознайомитись у трансляції:Війна — день 648: йдуть важкі бої на сході, окупанти продовжують атакувати міста дронами

Про те, що відбувалося 4 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 649: окупанти розлючено атакують на сході, "спекотніше" всього в районі Бахмута та Авдіївки

Інформацію за 5 грудня дивіться за посиланням:Війна — день 650: окупанти зазнають тяжких втрат, але продовжують штурмувати позиції ЗСУ, особливо на сході