Війна — день 648: йдуть важкі бої на сході, окупанти продовжують атакувати міста дронами

Читать на русском
Автор
10618
Настав новий день опору російським окупантам
Настав новий день опору російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Україна продовжує відбивати широкомасштабне російське вторгнення. Найважчі бої точаться на сході України. Зокрема, жорстоке протистояння йде в районі Бахмута, де ЗСУ застосовують тактику активної оборони та контратак по ситуації.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 3 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 росія почала активніше використовувати диверсійно-розвідувальні групи поблизу кордону з Харківською областю. При цьому в регіоні зросла кількість ворожих обстрілів, заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

22:00 Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів, два по зенітно-ракетних комплексах і два по складах боєприпасів противника.

21:00 Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби сталося 56 бойових зіткнень. Найбільше атак окупантів відбито на Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

20:00 Окупанти обстріляли Авдіївку та Костянтинівку Донецької області. Внаслідок ворожої атаки загинула жінка, ще кілька людей поранено.

19:00 Російські окупаційні війська протягом неділі з важкої артилерії та БПЛА обстріляли Нікополь та Марганецьку громаду, повідомив голова Дніпропетровської ОВ Сергій Лисак.

18:00 Окупанти вкрили вогнем житлові квартали Херсона – двоє загиблих, 7 поранених, повідомляє голова ОВА Олександр Прокудін.

Росіяни вдарили по житловій забудові. Було влучання у будинок і територію поблизу, у територію двох лікарень.

16:00 Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab, що готується до передачі ще 56, повідомило агентство PAP.

15:00 росія готує хвилю дезінформації щодо причин призупинки обмінів військовополоненими. Країна-терорист намагатиметься виправдати свою бездіяльність, повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

14:00 Повідомляють про масований обстріл Херсону.

13:00 По усій території України оголошено повітряну тривогу. Повідомляють про зліт російського винищувача МіГ-31К з аеродрому в Північному Кавказі. Відбій дали о 14:40.

12:00 Українські правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу російськими окупантами двох українських військовослужбовців у Донецькій області, повідомив Офіс генпрокурора.

11:00 У ЗСУ підтвердили інформацію медіа про розстріл українських військовополонених.

"російська федерація вкотре порушила закони та звичаї війни, норми міжнародного права. На кадрах, опублікованих у медіа, зображено страту двох військовополонених Збройних Сил України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре підступно розстріляли беззбройних солдатів", — повідомлено на каналі Стратком ЗСУ.

10:00 Російські окупанти чекають кращих погодних умов у районі Авдіївки. Загарбники хочуть знову використовувати для штурмів важку техніку.

Про це повідомляє голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

09:00 Протягом минулої доби, 2 грудня, українські військові ліквідували ще 930 російських терористів.

08:00 10 із 12 російських "Шахедів" ліквідувала українська ППО цієї ночі, – Повітряні сили

Також у відомстві повідомляють про збиття ракети Х-59.

07:00 На Київщині оголошували повітряну тривогу. На щастя без інцидентів.

06:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • Цієї ночі у низці регіонів України оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями ЗМІ, вибухи чули у Хмельницькій та Сумській областях
  • Українські війська продовжили локальні атаки на Куп'янському та Лиманському напрямах та просунулися на захід від Діброви. Також ЗСУ продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя, пише ISW
  • У Парижі невідомий напав на перехожих. В результаті є загиблий та поранені.
  • Сполучені Штати найближчими роками збільшать виробництво артилерійських боєприпасів у чотири рази.

00:00 Збройні сили України пояснили, чому не варто передавати персональні дані полонених та зниклих безвісти неофіційним особам.

За даними військових, надавши дані військового, який перебуває в полоні неперевіреним джерелам, ви можете погіршити становище вашої близької людини.

Шахраї чи представники спецслужб агресора часто самі організують Telegram-канали.

"Шахраї виманюватимуть у вас гроші. Спецслужби маніпулюватимуть вами або вдаватимуться до шантажу. Насправді ніхто у фейсбуці чи телеграмі не займатиметься пошуками вашої близької людини", — підкреслили у ЗСУ.

Військові наголосили, що пошуком зниклих безвісти професійно та безкоштовно займаються лише фахівці уповноважених державою органів.

Інформацію за 30 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 645: окупанти посилюють тиск на Бахмут, а ЗСУ просуваються на півдні

З даними за 1 грудня можна ознайомитись у трансляції:Війна — день 646: Україна зустріла перший день зими під атакою дронів

Про те, що відбувалося 2 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 647: росіяни збільшують тиск на сході незважаючи на кратно більші втрати порівняно з ЗСУ