Вночі ворог ударив по Україні дронами та ракетами: де пролунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
17830
Мобільна група ППО
Мобільна група ППО. Фото t.me/generalstaff_ua

росія б’є по нашій країні практично щоночі

У ніч проти п’ятниці, 1 грудня, росія атакувала Україну "шахедами". Працювали сили протиповітряної оборони.

Після опівночі, о 0:53 у Повітряних силах попередили про атаку дронами на південь та південний схід України. Пізніше повідомляли про активність російської тактичної авіації та загрозу застосування авіаційного озброєння на півдні та сході України.

UPD. У Повітряних силах України повідомили, що в ніч проти 1 грудня знищено 18 ударних БПЛА ворога та ракета Х-59.

"У ніч на 1 грудня 2023 р противник атакував ударними БпЛА типу "Shahed" з двох напрямків: мис Чауда – окупований Крим, Приморсько-Охтарськ – рф. Також окупанти завдали удару керованими авіаційними ракетами з повітряного простору окупованої Херсонщини. Усього ворог застосував дві КАР Х-59 та 25 ударних БпЛА "Shahed-136/131". Основний напрямок удару – південь та схід країни", — йдеться в повідомленні.

До відображення повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Після третьої години ночі у ВС повідомили про проліт ракет у напрямку Кривого Рогу та Кропивницького. О 3:39 кореспонденти "Суспільного" повідомили про вибухи у Кропивницькому. Їхня причина поки невідома, ймовірно працювало ППО.

У Telegram-каналі "Миколаївський Ванек" о 3:36 написали про проліт крилатої ракети Х-59 через Криворізький район у бік Кіровоградської області. За нею йшла друга: "проліт другої крилатої ракети (тип ймовірно той самий) через Бериславський район Херсонської області у бік Кіровоградської області", — йдеться в повідомленні.

Вже о 3:38 автор каналу написав "До побачення, по ракетах відбій", перед цим попередивши мешканців Кропивницького, що буде голосно. Судячи з цих повідомлень, успішно спрацювала ППО.

Кореспондент "Телеграфа" повідомив, що вночі також пролунав вибух у Запоріжжі. За попередніми даними, над містом збили ворожий "шахед".

Як повідомляв "Телеграф", у Міноборони України розповіли про плани на 2024 рік. Держава має намір і надалі розвивати оборонно-промисловий комплекс та виробляти власну зброю. Серед основних пріоритетів також посилення протиповітряного щита України.