Рекрутинг до ЗСУ: у Міноборони назвали найпопулярніші вакансії

Читать на русском
Автор
1241
Бійці Сил оборони України
Бійці Сил оборони України. Фото Генштаб ЗСУ

Попасти до Збройних сил можна не тільки шляхом мобілізації

Міністерство оборони України нещодавно запустило проєкт про рекрутинг на службу у Збройних силах. У відомстві сподіваються, що завдяки цьому до лав ЗСУ вдасться працевлаштувати кілька тисяч людей.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова. За її словами, наразі найпопулярнішими вакансіями є ті, що пов'язані з ІТ, а також штурмовики.

"Найбільше відгуків саме на ці вакансії. Але ми бачимо, що і на вакансії штурмовиків, наприклад, дуже хороші відгуки. Це може звучати як маленькі цифри. Але коли на 1 посаду штурмовика відбувається 10 відгуків — це дуже хороший показник", – підкреслила вона.

Калмикова висловила думку, що спочатку люди будуть придивлятися до цього проєкт, а далі все більше довіряти такому підходу. За її словами, таким шляхом вже і раніше було працевлаштовано в армію декілька тисяч людей.

Калмикова відкреслила, що Міноборони також розвиває свою внутрішню систему. Крім того, міністерство буде розбудовувати співпрацю з зовнішніми агентами.

Раніше у рамках проєкту про рекрутинг до Збройних Сил України Міноборони підписало угоду про співпрацю з компанією Work.ua. На сайті пошуку роботи з’явиться інформація про відкриті вакансії в армії.

Нагадаємо, Міноборони України вирішило змінити армійську кадрову політику. Згідно з планами до 2028 року набирати людей у ЗСУ будуть за зовсім іншим принципом.