Десятки вбитих окупантів: ЗСУ підтвердили масштабний удар по російських морпіхах

Читать на русском
Автор
Пропагандисти публікують наслідки удару по окупантах
Пропагандисти публікують наслідки удару по окупантах. Фото Відкриті джерела

Офіційно командування російської армії поки не прокоментували подію

У ЗСУ підтвердили успішний удар по 810 російській бригаді морської піхоти, внаслідок якого загинула російська артистка Поліна Менших. У мережі повідомляють, що це була помста за удар по українських воїнах 128-ї бригади.

Про успішну операцію повідомили у Telegram-каналі Стратегічних комунікацій ЗСУ. Точна кількість жертв невідома, але окупанти заявляють про сотні поранених і десятки вбитих.

Удар справді відбувся 19 листопада, коли російських морпіхів зібрали для урочистого святкування так званого Дня російського артилериста. Українські воїни оперативно визначили місце, де планується концерт, та гаряче "привітали" ворога.

"Російські пропагандисти стверджують, що точним ударом знищено одночасно кілька десятків окупантів (приблизно 25 убитих — прим.ред.) і близько сотні отримали тяжкі поранення (приблизно 300 солдатів — прим.ред.)", — сказано в повідомленні Стратком ЗСУ.

Напередодні військовослужбовець ЗСУ, засновник підрозділу "Птаха Мадяра" Роберт Бровді (Мадяр) повідомляв, що удар по росіянах — це помста за ракетний обстріл бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади. Ворог 3 листопада в український День артилерії вдарив у скупчення українських воїнів, яких зібрали для нагородження. Загинуло близько 20 військовослужбовців, а серед постраждалих виявилися не лише військові, а й громадянські люди.

Пізніше в мережі з'явилося відео моменту удару по окупантах в Домі культури. Поліна Менших якраз виступала на сцені, коли роздалися вибухи, посипався дах та зникло світло.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ворог обстріляв Одесу. На щастя обійшлося без постраждалих, ракети влучили в портову інфраструктуру.