Війна — день 635: окупанти штурмують на сході, а ЗСУ перерізають логістику росіян

Читать на русском
Автор
15737
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Активні бойові дії продовжуються по всій лінії фронту. Окупанти особливо активно проявляють себе на ділянці Куп’янськ-Сватово-Кремінна, а також біля Авдіївки. ЗСУ своєю чергою атакують біля Бахмута, на Запорізькому напрямку та мають успіхи на лівому березі Херсонщини. Водночас із настанням холодів активність бойових дій може впасти, хоча у ЗСУ кажуть, що використовують холодну пору року, щоб перерізати логістичні маршрути та зробити перебування окупантів на території нашої країни максимально нестерпним.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 20 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Загроза ударних БпЛА:

Група 1 — Вінницька область, в напрямку Хмельницької області.

Група 1а — Вінницька область, курсом на Захід.

Група 2а — Чернігівська область, курсом на Захід.

Група 4 — Кіровоградська область, Західним курсом.

21:00 До нового пакету допомоги Україні від США на $100 млн увійдуть:

  • одна реактивна артилерійська система HIMARS і додаткові боєприпаси;
  • зенітно-ракетні комплекси Stinger;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • протитанкові керовані ракети TOW;
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • понад 3 млн набоїв до стрілецької зброї.

20:00 Є новий оборонний пакет від США. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз, – Зеленський у своєму зверненні.

19:00 Міністр оборони США Ллойд Остін назвав дату нового "Рамштайну" – середа, 22 листопада.

18:00 Уряд Японії передало МВС України 40 автомобілів та спеціальне обладнання, яке допоможе у розмінуванні територій, що постраждали від військової агресії рф, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

17:00 рф зазнала значних втрат на лівому березі Дніпра і вже була змушена перекидати додаткові частини окупантів з інших ділянок фронту, заявив заступник начальника штабу естонської дивізії Янно Мярк.

16:00 Під час артилерійського обстрілу Нікополя окупанти вбили 83-річну жінку. Поранення отримав 53-річний чоловік. Пошкоджено 3 приватні будинки, 2 господарські будівлі, авто, лінія електропередач та газопровід. Інформація уточнюється, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

15:00 Українські захисники за допомогою безпілотників, зібраних у рамках державного проєкту "Армія дронів", за тиждень минуло понад 200 одиниць військової техніки російських окупантів, заявив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

14:00 Західна ППО перетворила Київ на рідкісне безпечне місце у воюючій Україні. Наразі у столиці працює кілька видів протиповітряного захисту різного радіусу, пише Politico.

Міністерство оборони України домовилося про співпрацю у рамках проєкту про рекрутинг на службу у Збройних силах із компанією Work.ua. На сайті пошуку роботи з'явиться інформація про відкриті вакансії в армії.

13:00 Україні вдалося повернути на підконтрольну територію останки 94 загиблих захисників України, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

12:00 У Чернівецькій області СБУ затримала банду, яка заробляла гроші на нелегальній переправі чоловіків призовного віку через кордон. Вартість послуг оцінювали від 3 до 5 тисяч доларів. Підозрюваним загрожує до 9 років за ґратами з конфіскацією майна.

11:00 Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю з журналістами телеканала Fox заявив, що війна в Україні не завершиться так швидко, як цього багатьом би хотілося. Він підкреслив, що "це не кіно, це наші життя, це щоденна важка праця.

"Люди чомусь ставляться до цього (до війни, — ред.), як до кіно, і очікують, що в подіях не буде довгих пауз, що картинка перед очима завжди мінятиметься, щодня будуть якісь сюрпризи, — наголосив Зеленський. — Завершиться все не так швидко, як нам би хотілося, але ми не маємо права опускати руки і не зробимо цього".

10:00 Херсон із самого ранку перебуває під обстрілом, повідомив голова військової адміністрації Роман Мрочко.

Через попередні обстріли в Херсоні загинуло двоє людей. Окупанти вдарили артилерією по зупинці таксі.

9:30 Очільник Пентагону Ллойд Остін прибув із офіційним візитом до Києва. Серед планів — зустріч із лідерами української політичної влади.

"Сьогодні я тут, щоб передати важливе повідомлення – Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в їхній боротьбі за свободу проти агресії росії, як зараз, так і в майбутньому", — зазначив Остін у соцмережах.

8:00 За попередню добу росіяни втратили понад 600 представників особового складу. Дякуємо українським воїнам за влучність!

Втрати армії рф в Україні 20.11.2023
Втрати армії рф в Україні 20.11.2023

7:00 Минулої доби на фронті зафіксовано близько 46 бойових зіткнень із ворогом. Найбільш "гарячими" напрямками лишаються Мар'їнський (16), Авдіївський (12) та Бахмутський (11). Детальніше — у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ:

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, які ви могли проспати:

  • у кількох областях України оголошувалася повітряна тривога через загрозу артобстрілу. На решті території країни ніч пройшла відносно спокійно;
  • утім напередодні ввечері, 19 листопада, внаслідок російського обстрілу міста Середина-Буда, що на Сумщині, загинув місцевий 51-річний житель. Ворожий снаряд забрав життя українця на території його ж домоволодіння;
  • слід зазначити, що неспокійною видалася нічка і для самих росіян. Так, щонайменше у Підмосков'ї був справжній переполох, адже невідомі дрони намагалися там атакувати місто Електросталь, місцеві мешканці повідомляли про вибухи;
  • заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що перемовини між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС щодо звільнення понад 200 заручників, що знаходяться на території Гази, "наблизилися до делікатного етапу";
  • на окуповану територію Херсонщини загарбники завезли понад 30 тисяч російських підручників. За їх допомогою збираються промивати мізки молодшому поколінню українців, котрі лишаються в окупації, — Центр народного спротиву.

00:00 Росіяни повідомляють про те, що над містом Електросталь на схід від москви ППО збила дрон, який летів у бік російської столиці.

З даними за 17 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 632: ВСУ нарешті відтісняють ворога на лівому березі Херсонщини

Про те, що відбувалося 18 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 633: масштабна атака дронів, спроби штурмів окупантами Авдіївки та успіхи ЗСУ на Херсонщині

Інформацію за 19 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 634: ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини, війська росії тиснуть на сході