Війна — день 634: ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини, війська рф тиснуть на сході

Читать на русском
Автор
13596
Настав новий день опору російським окупантам
Настав новий день опору російським окупантам

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Опір українців широкомасштабному російському вторгненню триває 634 дні. На фронтах дуже "спекотно": за добу відбувається понад півсотні бойових зіткнень та сотні обстрілів. Водночас ЗСУ просунулися на півдні країни, а саме на лівобережжі Херсонської області. Тим часом росіяни продовжують тактику повітряного терору, випускаючи проти українських міст групи ударних БпЛА.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 19 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Мер Москви Собянін заявив, що ППО в міському окрузі Електросталь збито безпілотника.

22:00 Увечері окупанти з мінометів вдарили по Сумщині. Внаслідок обстрілу цивільної інфраструктури міста Середина-Буда Сумської області на території власного будинку загинув 48-річний чоловік.

21:00 Командувачку Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко звільнили за поданням Умєрова, — Зеленський.

Замість неї призначили генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Він був начальником Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві.

20:00 Сили оборони утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області, продовжуючи завдавати вогневого ураження ворогу, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 У тимчасово окупованому Мелітополі пролунав вибух, повідомив міський голова Іван Федоров.

18:00 Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін провів переговори зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим, повідомляє пресслужба Пентагону.

Співрозмовники обговорили останні події в Україні, а також плани наступної контактної групи з питань оборони України, яка має відбутися наприкінці цього тижня.

17:00 Сили оборони виявили та знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Панцир-С1" у Каховському районі Херсонської області — Сили оборони Півдня.

16:00 рф розглядає можливість повернення до строю висотного літака-розвідника радянської доби М-55, йдеться у звіті Міністерства оборони Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії.

"Маючи робочу стелю понад 20 тис м, літак нещодавно використовувався як дослідна платформа в галузі наук про Землю. Однак було помічено, що він несе військовий розвідувальний модуль, розроблений для використання на російських винищувачах", — йдеться у зведенні.

15:00 За тиждень із 13 по 19 листопада Силами оборони України знищено близько 7020 осіб особового складу противника, а також 711 одиниць озброєння та військової техніки, повідомляє перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

За його даними, оприлюдненими у телеграм, втрати ворога склали: 86 танків, 94 бойові броньовані машини; 185 артилерійських систем; 17 РСЗВ; 8 установок ППО; 170 одиниць автотехніки; 18 одиниць спецтехніки.

14:00 В Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби із "Шахедами".

"Обласні військові адміністрації працюють над комплектуванням підрозділів – не тільки транспортом, а й усіма необхідними приладами. Нас дійсно чекає складна зима. Готуємось щодня та нарощуємоо потужності для ще більш ефективної протидії", — сказав заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба.

13:00 Росіяни знову обстріляли Херсон. Один із снарядів потрапив у багатоповерхівку, серед поранених 6 дітей – ОВА.

12:00 Внаслідок артилерійського обстрілу Херсона постраждали пʼятеро людей: 3-річна дівчинка з 55-річною бабусею, 59-річний чоловік та ще двоє жінок 47 і 69 років.

Всі з осколковими пораненнями. Лікарі надають необхідну допомогу.

Дитина з бабусею гуляли в дворі. Ворожа артилерія накрила їх біля підʼїзду.

11:00 Українські сили ППО збили близько 10 дронів, які ворог направляв на Київ. З'явились кадри ефективної роботи ППО.

10:00 РФ вивела з Чорного та Азовського морів усі військові кораблі. Про це повідомляють ВМС ЗСУ.

9:00 Втрати ворога станом на 19 листопада

8:00 Українські військові продовжують операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Також Сили оборони України стримують атаки ворога на інших ділянках фронту.

7:00 Вночі знову була масована атака "шахедами". Зокрема, ворог направив БПЛА на Київщину.

00:00 Сили оборони відкинули окупантів за 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини, тому мінометні розрахунки вже не досягають правого берега, повідомила прессекретар ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Інформацію за 16 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 631: українцям показали Black box ГУР, а росіяни використовують заборонену зброю

З даними за 17 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 632: ВСУ нарешті відтісняють ворога на лівому березі Херсонщини

Про те, що відбувалося 18 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 633: масштабна атака дронів, спроби штурмів окупантами Авдіївки та успіхи ЗСУ на Херсонщині