Бахмут – не головне: ексзаступник голови Генштабу розповів, де і коли ЗСУ мали перейти в оборону

Читать на русском
Автор
Наступ ЗСУ на двох напрямках потрібно було припиняти через два місяці
Наступ ЗСУ на двох напрямках потрібно було припиняти через два місяці. Фото Генеральний штаб ЗСУ

Російським загарбникам дуже потрібна перерва у боях, щоб накопичити сили

Україна не згорнула операцію на півдні вчасно, коли стало зрозуміло, що досягти поставленої перед військовими мети з наявними силами не вийде. Тому резерви ЗСУ виснажилися і зараз на них чекає позиційна війна – що якраз дуже потрібно росії.

Про це в інтерв'ю "Телеграфу" заявив генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генерального штаба Збройних сил України Ігор Романенко. На його думку, звільнення Бахмуту на цей час для ЗСУ не є актуальним.

"А наступальні дії на Бердянському та Мелітопольському напрямках слід було згортати, максимум через два місяці з їх початку. На той момент було гранично ясно, що з наявними озброєннями ми не зможемо досягти необхідних результатів з огляду на потужну оборону супротивника" – сказав він.

Також Романенко зазначив, що російські терористи зараз дуже потребують паузи в активних бойових діях – вони хочуть накопичити більше військ, посилити роботу з легітимізації українських територій, які встигли вхопити, а потім будуть намагатися поторгуватись з Україною та її союзниками.

Більш детально про помилки України та союзників, а також про перспективи нашої війни читайте у матеріалі "Телеграфа" "Для багатьох це – холодний душ": генерал дав аналіз війни з росією".

Як повідомлялось, наприкінці жовтня на Херсонському напрямку військовослужбовці ЗСУ форсували річку Дніпро і продовжили наступ на лівому березі.

Також "Телеграф" писав, навіщо росія наступає на Авдіївку, що зараз там відбувається і які у цього перспективи.