Війни в Україні теж торкнулися: Байден розповів, про що говорив із Сі Цзіньпіном

Читать на русском
Автор
2042
Переговори сторін відбулися у Сан-Франциско
Переговори сторін відбулися у Сан-Франциско. Фото NBC News

США та Китай уклали деякі угоди

Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін під час переговорів у ніч на 16 листопада торкалися питань війни в Україні та ситуації у Секторі Гази. Також було порушено й інші глобальні питання.

Байден після переговорів у Каліфорнії заявив, що обговорив із китайським лідером ситуацію в Південнокитайському морі, у Тайванській протоці, а також питання звільнення американських громадян. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних та глобальних питань, включаючи відмову росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт у Газі", — сказав американський лідер.

При цьому він зазначив, що йому не вдалося укласти угоди щодо низки важливих питань. При цьому сторони змогли домовитися про те, щоб відновити військові зв’язки та працювати над обмеженням виробництва фентанілу, синтетичного наркотику, який щороку вбиває десятки тисяч американців. Крім того, американський та китайський лідери домовилися про тіснішу співпрацю в майбутньому.

Раніше "Телеграф" писав про те, що у Білому домі спочатку говорили про те, що Україна не буде головною темою переговорів у США.