Війна — день 614: росіяни продовжують атакувати позиції ЗСУ, зазнаючи колосальних втрат

Читать на русском
Автор
17498
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення в Україну продовжується. На фронтах йдуть важкі бої, в яких російська армія намагається наступати на українські позиції не зважаючи на втрати, внаслідок чого втрачає величезну кількість як живої сили, так і військової техніки. При цьому окупанти продовжують атакувати українські тили ударними безпілотниками.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 30 жовтня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Майже 2000 жителів Луганської області вважаються зниклими безвісти, також 87 осіб офіційно перебувають у полоні, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

22:00 Британія обіцяє надати більше військової допомоги Україні та об'єднати союзників, щоб дати Києву все необхідне для перемоги, заявив міністр оборони Великобританії Грант Шеппс.

21:00 Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, за добу сталося 30 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

20:00 Російські війська запустили по Нікополю на Дніпропетровщині 7 дронів-камікадзе та били із важкої артилерії.

19:00 Прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що винищувачі F-16, надані його країною, прибудуть до навчального центру в Румунії за два тижні, і найближчим часом можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів.

18:00 Більш як 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань, повідомляє Служба внутрішнього аудиту Міноборони.

17:00 Німеччина сьогодні розпочала навчання групи українських бійців управлінню зенітно-ракетним комплексом Patriot. Як повідомляють ВВС Німеччини, сьогодні розпочинається наступне тренування на Patriot для 61 українського військового. Також 10 українських мовних медіаторів розпочинають багатотижневий курс навчання.

16:00 Після 15:00 російські окупаційні війська з тимчасово окупованого лівого берега обстріляли передмістя Херсона. Попередньо є один поранений та один загиблий. Інформація уточнюється, повідомляє начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Число поранених через обстріл маршрутки в Херсоні зросло з 4 до 7 осіб, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

15:00 Російські окупанти атакували маршрутний автобус у Херсоні, внаслідок чого чотири особи отримали поранення, повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

14:00 Росіяни перейшли до активних дій під Бахмутом. За словами командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, ситуація на сході залишається складною. Окупанти не полишають спроб досягти успіху та щодня атакують наші позиції, сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Берислав залишився без світла через приліт по об'єкту критичної інфраструктури, повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

13:00 Росіяни атакували околиці Запоріжжя з балістики. Внаслідок влучання зруйновано приміщення одного з комунальних закладів. Фахівці ДСНС працюють на місці для ліквідації наслідків атаки. Інформації про постраждалих не надходило. Про це повідомили голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко та секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

12:00 Стратком ЗСУ відзвітував про успішну ліквідацію двох ворожих систем протиповітряної оборони на окупованих росіянами територіях. Це сталося поблизу Луганська та на західному узбережжі Кримського півострова — 25 та 30 жовтня відповідно. Слава нашим захисникам!

11:00 На Харківщині зросла кількість жертв російського удару по терміналу "Нової пошти". Тепер загиблих уже семеро — як повідомили у Харківській ОВА, ще один із постраждалих загинув у лікарні від отриманих травм. На лікуванні й досі знаходяться ще 12 працівників підприємства, двоє із них — у реанімації.

10:00 Генштаб ЗСУ розповів про свіжі втрати російських окупантів. Повільно, але впевнено кількість ліквідованих загарбників наближається до 300 тисяч.

Втрати армії рф в Україні 30.10.2023
Втрати армії рф в Україні 30.10.2023

9:30 Вночі росіяни атакували Україну двома ракетами та 12 "шахедами". Завдяки точності засобів ППО всі цілі вдалося знищити, проте є руйнування через уламки.

8:35 В Одесі пролунало кілька потужних вибухів одразу після оголошення повітряної тривоги. Про це повідомляє кореспондент "Телеграфу". В Telegram-каналі Повітряних Сил ЗСУ заявили, що наразі на півдні країни існує загроза застосування балістичного озброєння.

8:00 За минулу добу на фронті відбулося близько 60 бойових зіткнень із ворогом. Детальніше Генштаб ЗСУ розповідає у свіжому ранковому зведенні:

7:00 У Севастопольській бухті рано-вранці було чутно кілька вибухів. Очевидці стверджують, що окупанти задіяли один із кораблів. Тим часом гауляйтери розповідають, що все під контролем — мабуть, як і вночі під час гучних звуків.

Новий спікер Конгресу США Майк Джонсон заявив, що фінансова допомога Україні та Ізраїлю буде розділена, а не виділятиметься, як раніше планувалося, спільним пакетом.

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати цієї ночі:

  • цієї ночі сигнали повітряної тривоги лунали у кількох областях України через загрозу застосування БПЛА та ракет. Слід зазначити, що звуки вибухів чули на Дніпропетровщині, Хмельниччині та Сумщині. Чекаємо на деталі від місцевої влади;
  • також неспокійно було і в окупованому Криму — вибухи лунали поблизу Севастополя. Представники окупаційної влади вже заявили, що відбивали на морських підступах до міста атаку безпілотників;
  • в Інституті вивчення війни заявляють, що ЗСУ на Бахмутському напрямку могли просунутися за залізничну колію на південь від Андріївки. Це 10 км на південний захід від Бахмута;
  • в Армії оборони Ізраїлю офіційно прокоментували можливі втрати серед військовослужбовців за час початку військової агресії ХАМАС. За словами речника ЦАХАЛ контрадмірала Даніеля Хагарі, наразі погані звістки були передані родинам 311 солдат.

00:00 На Хмельниччині чути вибухи. Це сили ППО відпрацювали у групі ворожих ударних БПЛА, повідомляє ОДА.

З даними за 27 жовтня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 611: окупанти загрузли під Авдіївкою, а Україна дедалі ближче до членства в ЄС

Про те, що відбувалося 28 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 612: окупанти зазнають нищівних втрат під Авдіївкою, але готують нові провокації

Інформацію за 29 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 613: росіяни зазнають серйозних втрат у Авдіївки, але продовжують атаки