путін буде в захваті. Новий прем’єр Словаччини зробив заяву щодо військової допомоги Україні (оновлено)

Читать на русском
Автор
11196
Роберт Фіцо
Роберт Фіцо. Фото Скріншот відео

Ще перед виборами Фіцо запам’ятався слоганом "Не дати Україні жодної кулі"

Новий прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Братислава не надаватиме Україні військову допомогу. Він вважає, що найкращим рішенням будуть переговори, навіть якщо вони триватимуть роками, а не постачання зброї для вбивства.

Таку заяву Фіцо зробив під час виступу перед членами парламентського комітету з європейських справ перед самітом лідерів у Брюсселі. Про це пише Aktuality.

"Нехай краще 10 років ведуть переговори про мир, ніж 10 років вбивають один одного без жодного результату", — сказав він.

При цьому така заява нового прем’єра не є дивовижною чи новою, адже ще під час виборчої кампанії він відкрито говорив про те, що підтримувати військову допомогу Україні не буде.

Фіцо наголосив, що Словаччина виступає за мир в Україні. Водночас план Зеленського він вважає нереалістичним, а домовлятися нібито мають росія і США.

Оновлено:

На засіданні парламентського комітету з європейських справ Роберт Фіцо зробив низку нових заяв щодо України. Про це пише словацьке видання Pravda: Správy. З них можна виділити кілька основних тверджень:

  • "Якщо санкції будуть такими, що вони нам зашкодять, то я не бачу сенсу їх підтримувати";
  • "Конфлікт в Україні викликаний нападами українських фашистів на мирне населення російської національності";
  • "Після року вбивства один одного росіяни отримали більші територіальні переваги, ніж Україна. Тож поясніть мені, що буде через рік. Адже ми бачимо, що військового рішення немає";
  • "Як прем'єр-міністр я буду підтримувати нульову військову допомогу Україні",
  • "Можливість виведення російських військ з анексованого Кримського півострова або з окупованих територій східних українських регіонів є нереальною".
  • "Братислава не має наміру блокувати початок переговорів про вступ Києва до Євросоюзу".
  • "Позиція мого уряду полягає в тому, що негайне припинення бойових дій є найкращим рішенням, яке ми маємо для України. Європейський Союз має перетворитися з постачальника зброї на миротворця".

Додамо, що раніше в інтерв’ю The Daily Telegraph Фіцо сказав, що постачання зброї Україні не приносять нічого, окрім вбивств. Тоді ж він пообіцяв, що у разі його перемоги країна більше не отримає від Словаччини "жодної кулі". Фіцо також вважає, що армії його країни потрібно подумати про власні запаси боєприпасів та запаси зброї.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на виборах у Словаччині 30 вересня перемогла партія "Курс — Словацька соціал-демократія", лідером якої є Роберт Фіцо. А 25 жовтня президент Словаччини Зузана Чапутова у середу затвердив новий уряд на чолі з лідером партії Smer-SD Фіцо.