На фронті посилиться тиск з боку росіян: "Телеграф" дізнався, коли та чому

Читати російською
Автор

Експерт зробив прогноз щодо ситуації на фронті

Напередодні президентських виборів у рф в березні кремлю будуть необхідні "перемоги", щоб "продати" диктатора володимира путіна виборцям. У зв’язку з цим узимку на фронті може статися активізація наступальних дій росіян або активізація спонукання українців до переговорів.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів політолог, конфліктолог Богдан Петренко. За його словами, активізація бойових дій з боку окупантів може статися у другій половині зими.

Цей же чинник, на думку експерта, визначатиме і позицію українців — поразка росіян під чергові "вибори путіна" негативно позначаться на 141% підтримки російського диктатора.

"Тому я не виключаю значної активації бойових дій саме в другій половині зими, — аргументує конфліктолог. — До того ж консервація фронту — це перетворення російсько-української війни на щось на кшталт Західного фронту Першої світової війни. Тобто — посилення фортифікаційних споруд, які з кожним разом буде все складніше штурмувати", — зазначив Петренко.

Політолог також додав, що зараз жодна зі сторін не готова до зниження градуса у цій війні. Тому попереду має бути потужна далекобійна робота з логістики.

"Резюмую: нам потрібно приготуватися до складної зими, де не буде затишшя — ні на лінії фронту, ні на внутрішньому фронті — у битві за суспільну думку", — підсумував співрозмовник.

Повний текст із прогнозами експертів щодо подальшої ситуації на фронті, читайте у матеріалі "Телеграф": Українці зрозуміли, що війна — це надовго: три сценарії на осінь-зиму.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в українській розвідці розповіли, якої варто чекати ситуації на полі бою, у тилу та на дипломатичному фронті цієї зими.