На фронті посилиться тиск з боку росіян: "Телеграф" дізнався, коли та чому

Читать на русском
Автор
Чого чекати від росіян на фронті найближчим часом
Чого чекати від росіян на фронті найближчим часом. Фото Генштаб ЗСУ

Експерт зробив прогноз щодо ситуації на фронті

Напередодні президентських виборів у рф в березні кремлю будуть необхідні "перемоги", щоб "продати" диктатора володимира путіна виборцям. У зв’язку з цим узимку на фронті може статися активізація наступальних дій росіян або активізація спонукання українців до переговорів.

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів політолог, конфліктолог Богдан Петренко. За його словами, активізація бойових дій з боку окупантів може статися у другій половині зими.

Цей же чинник, на думку експерта, визначатиме і позицію українців — поразка росіян під чергові "вибори путіна" негативно позначаться на 141% підтримки російського диктатора.

"Тому я не виключаю значної активації бойових дій саме в другій половині зими, — аргументує конфліктолог. — До того ж консервація фронту — це перетворення російсько-української війни на щось на кшталт Західного фронту Першої світової війни. Тобто — посилення фортифікаційних споруд, які з кожним разом буде все складніше штурмувати", — зазначив Петренко.

Політолог також додав, що зараз жодна зі сторін не готова до зниження градуса у цій війні. Тому попереду має бути потужна далекобійна робота з логістики.

"Резюмую: нам потрібно приготуватися до складної зими, де не буде затишшя — ні на лінії фронту, ні на внутрішньому фронті — у битві за суспільну думку", — підсумував співрозмовник.

Повний текст із прогнозами експертів щодо подальшої ситуації на фронті, читайте у матеріалі "Телеграф": Українці зрозуміли, що війна — це надовго: три сценарії на осінь-зиму.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в українській розвідці розповіли, якої варто чекати ситуації на полі бою, у тилу та на дипломатичному фронті цієї зими.