На постріл потрібні хвилини: ЗСУ вдало нищать ворога вітчизняною зброєю (відео)

Читать на русском
Автор
Українські захисники за лічені секунди здатні розгорнути зброю та вдарити по загарбниках
Українські захисники за лічені секунди здатні розгорнути зброю та вдарити по загарбниках. Фото Колаж "Телеграфу"

Російській бронетехніці не заховатися від прицільних представників ЗСУ

На фронті тривають запеклі бої, і аби давати відсіч ворогу українські воїни максимально використовують потенціал вітчизняного оборонпрому. Зокрема, одним із фатальних поєднань для російських окупантів є "дует" протитанкового ракетного комплексу "Скіф" та бронетранспортера "Новатор".

Як працює розрахунок цієї техніки, показали в пресслужбі оперативного командування "Схід". На офіційній сторінці ОК у Facebook військові розмістили відповідне відео, на якому зображений процес роботи техніки та подальший результат.

"Час між зайняттям позиції та пострілом — 2 хвилини", — підкреслюють автори публікації.

Також вони зазначають, що за допомогою "Скіфу" вдається швидко та ефективно знищувати російську бронетехніку.

Слід зазначити, що ПТРК "Скіф" є розробкою українського КБ "Луч". Він був розроблений спільно із білоруськими технологами ще на початку 2000-х років. У його основі знаходиться знаменитий протитанковий ракетний комплекс "Стугна". Його дія є напівавтоматичною, влучність забезпечує можливість наведення лазерного променю. У комплексі можна застосовувати ракети калібру 130 або 152 мм з різними бойовими частинами.

Бронеавтомобіль "Новатор" також вітчизняне чудо техніки. Його виробником є компанія "Українська бронетехніка". Працює машина на посиленому шасі Ford F-550. "Новатор" можна використовувати в тому числі і для екстреної евакуації поранених — у вантажному відсіку передбачено місце для фіксації санітарних нош.

Судячи із результативності роботи військових, українське озброєння є вельми якісним та складає чудову компанію західним розробкам, подарованих Україні партнерами.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким чином на фронті використовують оновлену версію канадського бронеавтомобіля Senator MRAP.