Українські захисники спалили російський "Зоопарк": відео від бійців ССО

Читать на русском
Автор
РЛС "Зоопарк-1" Новина оновлена 27 жовтня 2023, 08:05
РЛС "Зоопарк-1". Фото Відкриті джерела

Це саме той РЛС "Зоопарк-1" за 10 млн доларів, який нахвалюють росіяни

На Донецькому напрямку ворог продовжує втрачати як у живій силі, так і в техніці. Зокрема, українські бійці знищили радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби "Зоопарк-1".

Вартість такого комплексу становить близько 10 млн доларів. Про це повідомляють Сили спеціальних операцій Збройних Сил України (ССО ЗСУ) у Telegram.

"Жирну" ціль бійці мінусували під час операцій на Донецькому напрямку.

Зазначається, що оператори 3-го полку ССО ідентифікували ворожий РЛС та скоригували по ньому вогонь артилерії. У результаті професійних дій наших оборонців російська армія зазнала неабияких збитків.

ССО ЗСУ знищили російський РЛС "Зоопарк-1"

Бійці ССО красномовно додають, що на відео видно, як палають мільйони з російського бюджету.

Що відомо про РЛС "Зоопарк-1"

РЛС "Зоопарк-1" — радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрільби. Призначений для розвідки вогневих позицій ракетно-артилерійських засобів противника (мінометних позицій, артилерійських позицій, позицій РСЗВ, пускових установок тактичних ракет та комплексів ППО). Система визначає координати автоматично після пуску з позицій противника.

Також Зоопарк-1 виконує розрахунок траєкторій ракет і снарядів, здатний коригувати вогонь своїх артилерійських засобів, стежити за повітряним простором і здійснювати контроль за безпілотними літальними апаратами.

Один такий комплекс одночасно виявляє до 70 ворожих позицій за хвилину та передає їхні координати протягом 20 секунд після залпу (часто ще до падіння снарядів). Інформація передається на командний пункт управління автоматично.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що Україна отримала ракети ATACMS і показав, як відбувалися перші запуски.