"Шахеди" знову кошмарили Україну всю ніч: вибухи чули у чотирьох областях (оновлено)

Читать на русском
Автор
19829
Україна "тривожилася" через атаку "шахедів"
Україна "тривожилася" через атаку "шахедів". Фото Відкриті джерела

Дрони летіли з півдня на північ та захід

росіяни знову масовано атакували Україну ударними безпілотниками типу "шахед". Крім того, у ніч проти 23 жовтня українців попереджали про ракетну небезпеку.

"Телеграф" зібрав усю інформацію про те, де вночі було неспокійно. Зокрема, вибухи чули на Одещині, Дніпропетровській, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

09:20 На Одещині цієї ночі було збито дев'ять безпілотників. На жаль, уламки одного з них впали на дах складу припортової інфраструктури. Внаслідок цього сталася пожежа, проте її оперативно ліквідували рятувальники. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

08:01. За даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 23 жовтня 2023 року Україну атакували "шахедами", керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу.

Завдяки успішній бойовій роботі всі повітряні цілі були знищені:

  • 13 БПЛА "Shahed-136/131"
  • 1 керована авіаційна ракета Х-59
  • 1 ударний БпЛА (тип не встановлений)

Жителів Одеської області про атаку дронів попередили після опівночі. Вже після першої години ночі в регіоні чули вибухи, моніторингові пабліки писали про роботу ППО.

Після другої години ночі про роботу ППО повідомили у Кіровоградській області. Тоді ж моніторинги написали, що "шахеди" рухаються по території області у напрямку півночі.

Близько 5:30 про вибухи повідомили у Хмельницькій області, місцева влада підтвердила удар. Приблизно в цей час була інформація про роботу ППО в Дніпропетровській області.

Раніше "Телеграф" писав про те, що ввечері 21 жовтня росіяни завдали удару по терміналу "Нової пошти" в Харківській області, загинули шестеро людей.