Ракетні удари по Україні: військовий оглядач назвав три тривожні тенденції

Читать на русском
Автор
2457
Ракетний удар
Ракетний удар. Фото Відкриті джерела

Остаточний висновок можна буде зробити за підсумками жовтня, каже Олександр Коваленко

Ракетні удари, які російські окупанти завдали по Україні в ніч на 19 жовтня, говорять про три тенденції у тактиці ворога. І всі вони досить тривожні.

Про це у своєму Telegram-каналі пише військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Дві з цих тенденцій стосуються ракет і одна – дронів.

Так, згідно з даними Повітряних сил України, противник запустив п’ять ракет ОТРК "Іскандер-М", одну авіаційну ракету Х-59 та здійснив наліт 9 дронів-камікадзе Shahed-136/131. Причому жодного "Іскандера" не було збито, що експерт пояснює ударами по містах, в яких ППО не може перехопити балістичні ракети.

Знищено 1 ракету та 3 дрони-камікадзе
Удар окупантів 19 жовтня

"Варто відзначити, що росія з 21 вересня не застосовує крилатих ракет авіаційного базування Х-101/555. З урахуванням обсягів виробництва, тільки за минулий місяць вони могли виробити і, отже, накопичити від 45 до 60 ракет", — говорить про одну такої тенденції є експерт.

На думку Олександра Коваленка, ворог може накопичувати ракети для масованого удару по Києву, який давно не зазнавав обстрілів, щоб прорвати ППО столиці.

Що ж до дронів-камікадзе, то частота їх застосування знижується. Так, станом на 19 жовтня, ворог застосував 196 дронів-камікадзе, або 226 з урахуванням удару в ніч із 30 вересня на 1 жовтня. Цей показник, як підкреслює Олександр Коваленко, набагато нижчий за вересневу та травневу інтенсивність, тому вересневий "рекорд" нальотів міг стати наслідком не зростання виробництва дронів, а їх накопичення з червня по серпень.

"Але, підкреслю, що остаточний висновок ми зможемо зробити за підсумком жовтня. Тим не менш, тенденція зниження нальотів дронів-камікадзе очевидна, що не може не тішити, як очевидна і тенденція до накопичення крилатих ракет, що, навпаки, насторожує і турбує", — говорить про головну небезпеку експерт.

Тим часом самі кияни ставляться до ракетних і дронових атак з неабияким гумором, наприклад рієлтори пропонують житло з " видом на дрони та ракети".