Війна — день 606: ЗСУ вибивають живу силу та техніку окупантів на Донеччині

Читать на русском
Автор
17308
Україна продовжує опір російським окупантам
Україна продовжує опір російським окупантам

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Українські війська продовжують відбивати російське широкомасштабне вторгнення вже 606 днів. Тривають важкі бої на півдні та сході України, де ЗСУ відбивають атаки росіян, завдаючи їм суттєвої шкоди як у живій силі, так і в техніці. Водночас росія не припиняє завдавати ракетних та бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України, що призводить до значних жертв серед цивільного населення, як це сталося минулого вечора в Харківській області.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 22 жовтня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Станом на 23:00 залишається загроза БПЛА на Півночі, на Півдні активна тактична авіація, повідомляють моніторингові групи.

22:05 Загроза ударних БпЛА для Київської області. Також загроза ударних БпЛА типу "Shahed" для Запорізької та Дніпропетровської області, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Моніторингові пабліки повідомляють про вибухи у Вишгороді Київської області. Попередньо, робота ППО.

21:00 Упродовж доби авіація Сил оборони України завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні. Також підрозділи ракетних військ знищили 4 артилерійські засоби ворога.

20:00 Українські військові відбили близько 20 атак російських окупантів на Авдіївському напрямку, всього протягом доби на фронті відбулося 82 бойові зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Херсон — під ворожим вогнем, повідомляє начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"Армія рф з тимчасово окупованого лівобережжя кілька разів ударила по середмістю", — додав він..

17:00 Українські пілоти вже на етапі пересадки в бойовий літак, вильоти будуть з інструктором, — речник Повітряних Сил про опанування F-16.

16:00 За тиждень, з 16 по 22 жовтня, українські військові ліквідували 6060 солдатів рф. Також ЗСУ вдалося знищити три літаки, 8 вертольотів та 70 БПЛА, повідомляє заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

15:00 Володимир Зеленський провів переговори з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль

Зокрема, він подякував Катару за гуманітарну допомогу й важливу посередницьку роль у поверненні на батьківщину незаконно депортованих і примусово переміщених українських дітей.

14:00 Оперативне командування "Південь" називає неправдивими заяви про створення ЗСУ плацдарму на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Нагадаємо, про це пишуть протягом останнього тижня російські військові паблік. Про те ж заявляли і аналітики Інституту вивчення війни.

13:00 Українські пілоти найближчим часом пересядуть з авіатренажерів на справжні винищувачі F-16. Правда, у супроводі інструкторів.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

12:00 Такий вигляд має термінал "Нової пошти" під Харковом на ранок після ракетних ударів рф. Про наслідки можна почитати за посиланням.

11:00 Станом на 10:30 22.10.2023:

  • в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 4 ворожих кораблі;
  • в Середземному морі 3 ворожих кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет

10:00 Сьогодні з ранку під обстріл потрапив Куп'янськ на Харківщині.

За інформацією губернатора регіону, є попадання до житлових будинків, отримали поранення 3 особи. Дівчина 15 років та жінка 63 років госпіталізовані у тяжкому стані. Хлопець 17 років – у стані середньої тяжкості.

09:00 росія вночі атакувала Україну ракетами та ударними БПЛА: захисники збили Х-59 та шість дронів

Країна-агресор вночі неділі, 22 жовтня, здійснила комбіновану повітряну атаку по Україні, використовуючи різні ракети й ударні дрони. Захисники неба збили всі три "Шахеди", ще три дрони типу "Ланцет" й авіаракету Х-59.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ. Зазначається, що російські терористи здійснювали пуски цілей зокрема й із тимчасово окуповано території.

08:00 ЗСУ ліквідували за добу ще 980 окупантів та 18 танків ворога

07:00 Зросла кількість поранених внаслідок ракетного удару на Харківщині – поліція

Станом на 02:30 відомо, що на території терміналу перебувало 22 особи, з них 6 осіб загинули та 16 поранені.

Фахівці вибухотехнічної управління вилучили уламки ракети С-300. Слідчі разом з криміналістами і судмедексперти проводять огляд тіл загиблих.

06:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • Кількість поранених внаслідок ракетного удару по терміналу "Нової пошти" на Харківщині збільшилась до 16 людей.
  • Ізраїльські військові заявили, що завдали "превентивного удару" по підземному комплексу на території мечеті Аль-Ансар у Дженіні на Західному березі річки Йордан.
  • Українські війська відкинули російські сили із західної околиці Роботиного (10 км на південь від Оріхова).
  • У ніч на 22 жовтня близько 1.00 в частині областей була оголошена повітряна тривога через загрозу застосування балістичного озброєння та ударних безпілотників. Близько 4.00 тривогу скасували.

00:00 Ситуація на Запорізькій атомній електростанції останнім часом лише погіршується, заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Він нагадав, що станція вже понад рік не працює. Він також пояснив, що Україна постачає на ЗАЕС електроенергію для забезпечення функціонування систем безпеки.

"Але це ж об’єкт атомної генерації. І там потрібно проводити відповідні роботи щодо підтримки стану обладнання. Ці роботи не проводяться. Ситуація називається деградацією обладнання", — наголосив міністр.

Інформацію за 19 жовтня дивіться за посиланням: Війна — день 603: окупанти готуються до нових штурмів Авдіївки, а ЗСУ має успіхи на півдні

З даними за 20 жовтня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 604: ЗСУ надихнулися отриманням ATACMS та мають частковий успіх на фронті

Про те, що відбувалося 21 жовтня, читайте у матеріалі: Війна — день 605: окупанти перекидають сили і зазнають "вражаючих" втрат під Авдіївкою