Україна отримала всі обіцяні США танки Abrams: названа кількість

Читать на русском
Автор
1232
Танк М1 Abrams ще не направили на фронт
Танк М1 Abrams ще не направили на фронт. Фото Wikipedia

В США не вважають танки Abrams "панацеєю" від навали росіян

США передали Україні всі танки М1 Abrams, які обіцяли. Загалом ЗСУ отримали 31 одиницю цієї бойової техніки.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву представника армії США в Європі та Африці полковника Мартіна О’Доннела. Він додав, що тепер Україна має сама визначити, де розмістить військовий потенціал.

Разом із танками в Україну повернулися всі військові, які навчалися роботі на М1 Abrams разом з американськими військами у Німеччині (танкісти та технічний персонал). Також було передано боєприпаси та запасні частини до танків. За інформацією військових чиновників, знадобиться трохи часу, перш ніж американські танки відправлять на фронт.

"Ми виконали свою частину угоди. З цього моменту вони [Україна] повинні визначити, коли й де вони нададуть цей потенціал. Я думаю, що Україна буде обачна у тому, коли й де вона його використовуватиме", — сказав Мартін О'Доннелл.

Він додав, що танки Abrams "надзвичайно хороша бронетехніка", проте вони не є "панацеєю" проти росіян. Водночас американський офіцер наголосив, що прорив України важливіший за все.

Нагадаємо, що перший із 31 танка Abrams прибув до України наприкінці вересня. Постачання відбулося швидше, ніж передбачалося раніше.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Україна отримала ракети ATACMS від США. Офіційну заяву стосовно першого застосування далекобійний американських ракет зробив Володимир Зеленський.