Росіяни готують блекаути для України: який є нюанс

Читать на русском
Автор
592
Ворог готується залишити Україну без світла
Ворог готується залишити Україну без світла. Фото Колаж

Військам рф потрібна додаткова злагодженість для проведення таких атак

Останнім часом російські окупанти дедалі рідше застосовують ракети під час повітряних атак. Однією з причин такого затишшя з їхнього боку може бути накопичення ракет для завдання масованих ударів по енергосистемі нашої країни, як це відбувалося восени минулого року.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини сказала керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Вона пояснила, чому загарбники могли зменшити ракетні обстріли по країні.

"Цілком імовірно, що є необхідність накопичення таких запасів. Тому що хоч в них і були не малі запаси, але вони їх дуже "щедро" використовували. І виробництво (ракет — Ред.,) хоча й існує, воно досить ускладнене та уповільнене", – зазначила Гуменюк.

Вона також наголосила, що озброєння окупанти можуть накопичувати ракети для конкретних цілей.

"Це може бути пов’язане з підготовкою до так званого "періоду блекаутів", які вони анонсували та продовжують педалювати цю тему", — вважає Гуменюк.

Крім того, російським військам потрібна додаткова злагодженість для проведення таких атак. Після удару по Чорноморському флоту росії у тимчасово окупованому Криму з цим могли виникнути труднощі.

"Необхідно проводити навчання пілотів, погодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття "верхівки" Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", — пояснила вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що глава "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив у надійному захисті підстанцій від ракетних ударів ворога. До речі, такі види захисту були застосовані не лише вперше у нашій країні, а й загалом у всьому світі.