Українські дрони розбомбили завод у росії, де роблять ракети Х-59: чим вони небезпечні

Читать на русском
Автор
8861
Українські дрони розбомбили завод у росії, де роблять ракети Х-59: чим вони небезпечні

Такі ракети рф застосовує по цілій низці областей України.

Дрони, які 1 жовтня налетіли на Смоленськ, атакували важливий російський завод. Там виробляли небезпечні ракети, які рф застосовувала проти України.

Про це повідомляє пресслужба ГУР МОУ. Йдеться про ракети Х-59, які країна агресор збирала на Смоленському авіаційному заводі.

За даними української розвідки, три з чотирьох дронів влучили в ціль, "завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства". Тут слід зазначити, що після атаки росіяни заявляли, що всі дрони вони "збили", але в мережі відразу знайшли нестикування.

Що таке ракета X-59

У ГУР зазначають, що ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу "повітря-поверхня" з дальністю до 280 км – одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні. Від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області.

Х-59МК2 — це ракета з касетною бойовою частиною. Є модифікацією старої, ще радянської ракети Х-59 "Овод", прийнятої на озброєння понад 40 років тому – 1980-го. Вона для призначена для ураження наземних стаціонарних цілей з відомими координатами.

Характеристики:

  • вага до 800 кг;
  • швидкість польоту до 1050 км/год;
  • дальність – до 290 км;
  • висота – 50-300 метрів;
  • вага бойової частини (фугасно-кумулятивної, касетної чи навіть ядерної) – до 300 кг.

Детальніше про те, що таке Х-59, а також її фото в Україні, ви можете побачити в матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.

Раніше ми писали про те, що на Курську область росії напали невідомі дрони. Удар припав на місцеву електропідстанцію.