"Має бути соромно": американський генерал різко відповів критикам контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
Бен Ходжес
Бен Ходжес. Фото telegraf.com.ua

Все, що відбувається на полі бою, це далеко не все, що роблять українські військові під час наступальних дій

У ході контрнаступу ЗСУ виконують багатоскладні та комплексні операції, а тим, хто перебуває умовно за 8 тисяч км і критикує, як хтось інший заходить на мінні поля та окопи та розмінує їх, має бути соромно за себе. Ці заяви не мають жодного сенсу.

Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Бен Ходжес під час дискусії у Вашингтоні "Перемога України: блимає жовтий сигнал?", пише "Голос Америки". Своїми словами він присоромив тих, хто здалеку намагається пояснити українському командуванню та військовим, як правильно діяти.

"Це непрофесійні та марні заяви", — сказав Бен Ходжес, відповідаючи на запитання журналіста щодо критичних зауважень на адресу дій ЗСУ під час війни.

Генерал наголосив, що українці змушені боротися з російськими окупантами без підтримки авіації, без якої, наприклад, Німеччина, США, Великобританія ніколи не посилали б своїх військових у бойові дії.

"Контрнаступ — це не тільки те, що ми бачимо на полі бою", — додав Ходжес, говорячи про те, що ЗСУ проводять багатоскладні та комплексні операції, включаючи роботу дронів, спецназівців, виведення з ладу ворожих радарів та багато іншого.

Також Ходжес вважає роботу українських військових Чорноморським флотом разючою. Вона дуже впливає на російський генштаб.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у серпні американські та інші офіційні особи виступили з критикою контрнаступу українських військових. На їхню думку, тактику проведення слід було б змінити.