В Україні повторно оголошували тривогу: які регіони були під загрозою (оновлено)

Читати російською
Автор

Росіяни вдруге за ранок б'ють ракетами по Україні

Зранку 21 вересня росіяни атакують Україну ракетами. Оголошено вже другу повітряну тривогу — о 6:42 закінчилася перша, а вже о 7:04 тривога знову почала ширитися країною, працює ППО.

Як повідомляють у Telegram-каналі Повітряних Сил ЗСУ та інших моніторингових джерелах, причина — масована атака російських ракет. Було запущено дві хвилі.

8:39 На заході України дали відбій повітряної тривоги. Натомість на сході її знову оголосили. За даними ПС, тривога пов'язана з активністю ворожої тактичної авіації.

Карта повітряних тривог станом на 8:39

8:37 За даними одного з моніторінгових пабліків, під час другої ракетної атаки на Україну, ворог повторно застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/555/55, які маневрували у центральних та західних областях. Станом на зараз борти Ту-95мс покинули пускові рубежі.

Карта тривог станом на 8:25

8:10 Почалися відбої повітряної тривоги, небезпека минула для центральних та деяких східних областей. Захід України — ракетна загроза ще не минула. Триває дорозвідка по ракетах.

8:05 За інформацією Повітряних сил, крилата ракета ворога продовжує рух у напрямку Чернівецької та Івано-Франківської областей.

8:03 За даними моніторінгових груп, над Дніпропетровщиною фіксується щонайменше 4 БпЛА. Один розвідувальний, решта схожі на "шахеди". Загроза ракет — Хмельницька, Чернівецька, Тернопільська, Івано-Франківська області.

7:57 Ракета рухається у напрямку Кам'янець-Подільського Хмельницької області. У Повітряних силах закликають жителів пройти в укриття. Станом на 8:01 повітряну тривогу оголошено у всіх областях України, окрім Одеської.

7:50 Ракети маневрують на Вінничині. Є загроза для західних областей — Вінницька, Хмельницька, Чернівецька. Мешканців закликають триматися подалі від об’єктів критичної та військової інфраструктури.

"Вінниччина — рух ракети у західному напрямку! Загроза для Хмельницької та Чернівецької областей", — попередили у ПС.

7:38 Моніторінги пишуть, що станом на цю мить ракети летять через Черкащину по західній траєкторії, їх небагато. Існує ракетна небезпека для Черкаської та Вінницької областей.

"Всі крилаті ракети перемістились на Черкащину і рухаються у напрямку Вінниччини. Нічний сценарій", — йдеться у повідомленні.

7:35 Тривога поширилася також на Вінницьку та Житомирську області. Повідомляється про роботу ППО у Черкасах.

Карта тривог станом на 7:35

7:29 Перша група ракет – загроза для Чернігівської та Київської областей. Поки що ця група не прямує у бік Києва. Друга група рухається у напрямку Кіровоградської та Черкаської областей, повідомляють моніторингові пабліки.

7:17 За даними моніторінгів, дві групи невстановлених ракет зайшли у повітряний простір Дніпропетровської та Сумської областей. Напрямок — м. Дніпро, Полтавщина, Чернігівщина. Ракети маневрують та змінюють напрямок руху. Є також загроза для Київщини та Кіровоградщини.

Як повідомляв "Телеграф", внаслідок масованого удару по Україні рано-вранці 21 вересня є руйнування в Черкасах. Там через падіння уламків постраждали будівлі у центральній частині міста.