В Україні була оголошена масштабна повітряна тривога: що відомо

Читать на русском
Автор
5210
Відкриті джерела

Причин для "сирени" відразу декілька

Вдень 18 вересня у столиці України та низці інших регіонів пролунали сигнали повітряної тривоги. У Повітряних силах повідомляють про небезпеку.

За кілька хвилин після Києва тривога звучала вже в більшості областей. За даними ЗСУ, це пов’язано із загрозою застосування росією балістичної зброї.

15:30 У містах України почалися відбій тривог.

15:27 Відбій загрози застосування балістичного озброєння – ПС ЗСУ.

При цьому на Сумщині тривога пов’язана ще й з активністю ворожої армійської та тактичної авіації вздовж кордону. Вона може завдати авіаудару.

Нагадаємо, що в ніч проти 18 вересня росіяни вже атакували Україну своїми ракетами та безпілотниками. Гучні вибухи кілька разів пролунали в районі Старокостянтинова Хмельницької області. На щастя, українська ППО відпрацювала добре і нашим воїнам вдалося збити всі ворожі ракети. З безпілотниками справи були трохи гірші. Це відбувається тому, що "шахеди" є більш складною цідд., незважаючи на їх невелику площу та швидкість. росіяни прокладають маршрути саме таким чином, що безпілотник стає важко збити. Вони намагаються заплутати українську ППО, атакуючи "Шахедами" з різних напрямків та різними маршрутами.