"Це дуже багато": якими силами рф атакувала південь України на початку повномасштабного вторгнення

Читать на русском
Автор
537
Андрій Соколов
Андрій Соколов. Фото Украинская правда

Лише вертольотів було близько 60

Під час початку повномасштабного вторгнення сили росіян на півдні України перевищували ЗСУ у десятки разів. Йдеться як про живу силу, так і техніку.

Так, за словами командувача управління військ "Південь" Андрія Соколова, в атаку на цьому напрямку росіяни кинули приблизно 20-25 своїх батальйонно-тактичних груп. Це приблизно 20 тисяч особового складу.

"Але так не зовсім правильно рахувати, тому що ми не враховуємо систему управління і більш масивні об'єднання, які мають і артилерію, і засоби ППО, і підрозділи розвідки, й інженерні, РЕБ. Це треба також враховувати", — зазначає військовий.

Він додає, що в ті дні проти ЗСУ діяв 22-й армійський корпус рф у повному складі, не менше дивізії 58-ї армії північно-кавказької і десь до половини 7-ї десантно-штурмової дивізії.

"Це дуже багато. Це і артилерія, і всі ці засоби, які є в їхньому складі. Плюс повітряний компонент десь до 140 літаків, 60 вертольотів і корабельний склад їхнього Чорноморського флоту", — каже він і підкреслює, що це була повна перевага як мінімум у 20-25 разів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Генштабі дали чітку відповідь щодо того, чи були заміновані мости через Чонгар.