Просили "незначні повноваження": Шуфрич заявив, що майже домовився з Донбасом у 2014-му

Читать на русском
Автор
8625
Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Шуфрч переконує, що цей документ він уже давно передав правоохоронцям

Нардеп Нестор Шуфрич, якому 15 вересня висунули підозру в держзраді, під час суду спробував пояснити документ, знайдений у нього вдома. Коментуючи знахідку правоохоронців, він розповів історію про те, як нібито рятував Донбас від війни.

Про це повідомляє кореспондент "Телеграфа", який перебував у залі суду. Так, за словами Шуфрича, документ, знайдений у нього під час обшуку, є концепцією того, що могло статися з Донбасом, якби не війна 2014 року. Мовляв, якби ці пункти прийняли під час переговорів з терористами, то АТО не було б потрібно.

"Порошенко 30 червня ухвалив рішення, замість того, щоб завершити переговорний процес, вирішити цю ситуацію військовим шляхом. І ви пам’ятаєте, було Ізварине, потім був Іловайськ. І все це вже було після того, як нам не вдалося зупинити цю війну. А шанс був ", — каже він.

За словами Шуфрича, бойовики просили лише "незначні повноваження" і ще кілька пунктів.

"Вони попросили чотири ці речі: перше — щоб узгоджували з облрадою три посади (губернатора, керівника міліції та керівника прокуратури). І право використовувати російську мову на території Донецької та Луганської областей. Ні про які автономії не йшлося. Так, вони хотіли називатися не областю, а краєм. Це було їхнє бачення", - сказав підозрюваний.

Шуфрч також переконував, що цей документ він уже давно передав правоохоронцям. І показував їм, що "ось такі були перспективи".

Детально про заяви Шуфрича під час суду ви можете прочитати у матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.

Нагадаємо, експерти розповіли "Телеграфу ", чому спецслужба стільки тягнула із затриманням Шуфрича.