Окупанти запустили ракети та безпілотники по Україні: де звучала тривога

Читать на русском
Автор
3534
Shahed
Shahed

ЗСУ готуються відображати небезпеку

Російські окупанти традиційно влаштовують нічний терор українців і цього разу запустили кілька груп ударних безпілотників та ракет, через які в частині країни оголошено повітряну тривогу.

Як інформує прес-служба Повітряних сил ЗСУ, спочатку були запущені дрони з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (росія). Потім також було здійснено пуски ракет, кількість яких не називається.

5:50 Як стверджують військові, а також моніторингові пабліки, ракети рухаються Україною кількома групами. Початково під основною небезпекою була Полтавська область (напрямок — Кременчуг), згодом — Черкащина та Вінничина.

Станом на зараз тривогу просять не ігнорувати жителів Києва та області. Не виключено, що частина випущених цілей може рухатися в напрямку Білої Церкви.

Справа в тому, що ще до півночі з аеродрому "Оленья" (Мурманська обл. Росії) в небо піднялися 8 ракетоносців Ту-95мс. Ближче до 05:00 ракети увійшли до повітряного простору України, у низці регіонів оголошено тривогу. Мешканців просять пройти у безпечні місця.

Повітряна тривога 6 вересня
Повітряна тривога станом на 05:00 середи

Як повідомлялося раніше, спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що з настанням осені українцям варто готуватися до посилення російського повітряного терору, хоча такого масштабу ударів, як минулого року цього сезону, швидше за все, не буде.

При цьому в Росії повідомили, що успішно змогли застосувати ракети "Кинжал" з літака Су-34, а тому є ймовірність, що кількість тривог в Україні збільшиться. Оскільки раніше їх включали по всій країні під час зльоту літаків МіГ-31, то тепер вони можуть бути включені після зльоту та іншого типу бомбардувальників.