Війна — день 557: ЗСУ розвивають успіх на південному фронті, на що окупанти "відповідають" ударами по містах

Читать на русском
Автор
17112
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські війська не лише успішно стримують атаки окупантів, а й просуваються на окремих ділянках фронту. Зокрема, на півдні ЗСУ успішно прорвали першу лінію оборони росіян та готуються до подальшого наступу. Водночас росіяни не припиняють атак проти мирних українців та цивільних об’єктів, як це було напередодні під час удару РСЗВ по Краматорську.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 3 вересня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 На Таврійському напрямку триває робота Сил оборони, загалом, протягом минулої доби ворог 16 разів атакував наші позиції та здійснив 688 обстрілів, завдав 19 авіаударів. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1328 вогневих завдань, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За останню добу втрати ворога склали 249 осіб (безповоротні — 76, поранені — 170, полон — 3). Знищено 20 одиниць військової техніки противника. Також було знищено 2 склади боєприпасів ворога.

22:00 Зеленський вирішив провести заміну міністра оборони України. Він заявив, що очолити Міністерство о борони має Рустем Умєров.

21:00 Російські окупанти чотири рази на день обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області, випустивши понад 20 снарядів, жертв та постраждалих серед місцевого населення не зафіксовано, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

19:00 Сили оборони України за минулу добу стримали наступу російських окупантів на Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках, при цьому продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Цієї осені буде бум виробництва українських дронів, заявляє міністр Резніков: "Я думаю, восени буде бум з виробництва різних українських дронів: літаючих, плаваючих, повзаючих і т.д.".

За його словами, на озброєнні Сил Оборони зараз понад 20 нових одиниць дронів українського виробництва.

17:00 У північно-західній частині Чорного моря під час спроби висадки ворожого особового складу силами морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України знищено ворожий катер типу КС-701 "Тунець".

16:00 Окупанти хочуть пробити так званий "коридор" на Лимано-Куп'янському напрямку, у районі Новоєгорівки Луганської області, для чого зосередили там більше 110 тисяч живої сили, величезну кількість танків, БМП та артилерійських систем, повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

15:00 В Угорщині зробили чергову скандальну заяву щодо України. Там запропонували не брати Україну в НАТО, а росії дати гарантії безпеки.

Скандальну заяву зробив глава канцелярії угорського прем'єр-міністра Ґерґелі Гуляш

14:00 Удар ворожого безпілотника в Одеській області сьогодні вночі

13:00 За добу росіяни вбили 2 жителів Донеччини, поранили ще 2 – ОВА

Напередодні ввечері росіяни обстріляли Краматорськ зі Смерчів — пошкоджено 4 будинки і понад 20 могил на місцевому цвинтарі.

12:00 Сили оборони продовжують просуватися на Бахмутському напрямку. ЗСУ показали, як знищують ворожу техніку.

11:00 Ще фото наслідків удару на Одещині. У мережі пишуть, що це пошкоджений порт у Рені.

10:00 Кадри ліквідації наслідків чергової терористичної атаки росіян по Одещині

В деяких районах Запоріжжя чули звук потужного вибуху. Тривоги в регіоні не було.

09:00 Під ранок окупанти випустили по Нікопольщині понад 30 снарядів з артилерії і "Градів"

08:00 За добу ЗСУ ліквідували ще 600 окупантів

07:00 Українські війська продовжують ведення наступальних дій на заході Запорізької області та просуваються вперед. Як пише Інститут вивчення війни (ISW), також українські війська 2 вересня вели наступальні дії під Бахмутом і просувалися вперед.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • вночі ворог атакував Україну "шахедами". Вибухи чули в Одеській області, там працювало ППО
  • у москві оголосили евакуацію пасажирів та співробітників Київського вокзалу через загрозу вибуху
  • українські війська продовжують ведення наступальних дій на заході Запорізької області та просуваються вперед, пише Інститут вивчення війни (ISW)
  • Північна Корея провела імітацію "тактичної ядерної атаки", яка включала дві крилаті ракети великої дальності з фальшивими ядерними боєголовками

00:00 Українські військові закінчили опановувати керування американськими "Абрамсами" в Німеччині. Перші танки США передадуть Україні вже в середині вересня.

Сили оборони півдня України повідомили про ліквідацію іранського безпілотника "MOHAJER-6", що знаходився в небі над Одеською областю у суботу ввечері.

З даними за 31 серпня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 554: ЗСУ прориваються на півдні, на території росії все частіше звучить "бавовна"

Про те, що відбувалося 1 вересня, читайте у матеріалі: Війна — день 555: Україна зустрічає нову осінь помітними успіхами на фронті

Інформацію за 2 вересня дивіться за посиланням: Війна — день 556: ЗСУ просуваються на півдні, а окупанти тиснуть на сході