На кордоні України та Білорусі пролунали вибухи: це виявилися не навчання (фото)

Читать на русском
Автор
1090
https://www.dsnews.ua/

Постраждалих внаслідок вибуху немає

На кордоні України та Білорусі пролунав потужний вибух. Виною тому стала природа.

Так, за даними видання "Українська правда", яке посилається на власні джерела у військових колах та відповідь ДПСУ, на залізничному мості за 800 метрів від станції "Словечно" здетонувало кілька протитанкових мін ТМ-62М. Причиною цьому, стверджується у матеріалі, став удар блискавки.

"Відбувся підрив кількох мін мінно-вибухового загородження, що прикриває певну ділянку українсько-білоруського кордону. Постраждалих внаслідок вибуху немає", — кажуть журналісти.

За словами співрозмовника УП, таке може траплятися час від часу, оскільки Сили оборони надійно замінували підступи з РБ, щоб унеможливити повторення наступу з цього напрямку. При цьому наголошується, що на кордоні з Білоруссю діють обмеження перебування цивільних людей, тому мінні пристрої загрожують виключно окупантам.

Водночас моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" публікує фото з місця подій, які розповсюджують лукашенківські пропагандисти. Стверджується, що внаслідок вибуху пошкоджено опору мосту та зруйновано залізничні полотна в обидві сторони.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як смерть пригожина вплинула на активність "Вагнера" у Білорусі.