Все заради своїх рейтингів: Гороховський розповів, як політики створюють проблеми для України

Читать на русском
Автор
Денис Гороховський вважає, що політики багато витрачають грошей на самопіар
Денис Гороховський вважає, що політики багато витрачають грошей на самопіар. Фото Відкриті джерела

Поки що складно сказати, чи зможе Україна провести якісь вибори в умовах війни.

Поступово українці і не лише звикли до війни. Вона стала буденністю як для наших громадян, так і для тих, хто перебуває за межами України.

Про це у коментарі "Телеграфу" заявив політолог, медіа-експерт Денис Гороховський. Він вважає, що українці вже навчилися жити за умов війни.

"Показово, що за півтора роки з питання виживання вектор змістився на питання прав та свобод. Тому наше суспільство дискутує на тему проведення виборів в умовах війни та відкриття кордонів для тих категорій, кому сьогодні виїзд за кордон заборонено", — сказав він.

За словами Гороховського, зараз все більше політичних сил та груп впливу активно ведуть самопіар, а також розпочинають війну проти один одного за увагу народу.

"Основна проблема полягає в тому, що більшість представників різних груп політичної опозиції піаряться не на власних позитивних кейсах, а на банальній критиці влади. І іноді буквально ретранслюють російську пропаганду лише для того, щоб знизити рейтинг влади", — вважає політолог.

При цьому він визнає, що зараз важко сказати, чи зможе Україна провести будь-які вибори в умовах війни. Гороховський лише зазначив, що політичні сили вже почали витрачати мільйони на свої піар-кампанії, хоч ці гроші можна було спрямувати в інше русло.

"Загалом, з одного боку, у цій тенденції можна побачити певний позитив: країна продовжує жити і думати про своє майбутнє. З іншого, у багатьох може скластися помилкове відчуття, що Перемога — це вже щось зумовлене і можна розпочинати внутрішні політичні розбірки. Що в результаті може дуже нашкодити як суспільству в цілому, так і безпосередньо фронту", — попередив він.

Детальніше читайте у матеріалі "Телеграфа": Півтора року "Великої війни": головні висновки та очікування для України та росії

Раніше "Телеграф" писав про те, як президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем Незалежності.