Все пропало? Хто і чому розганяє "зраду" про контрнаступ на Заході і як це закінчити

Читать на русском
Автор
1897
На Заході трубять про "провал" контрнаступу ЗСУ
На Заході трубять про "провал" контрнаступу ЗСУ. Фото Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ був від самого початку складним завданням

Український інформаційний простір успішно відбивається від російських ІПСО (Інформаційно-психологічні спецоперації), чого не скажеш про Захід.

Таку думку висловив в інтерв’ю "Телеграфу" колишній командир штурмової роти у 24-му окремому батальйоні ЗСУ "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий.

Він зазначив, що з тривогою спостерігає про те, що відбувається у західних медіа.

"Мені здається, що там іде успішна ІПСО і насадження тези про невдалий український наступ. І особливо це видно по США, де 90% публікацій саме з таким меседжем. Це вже суцільний хор, в якому першу скрипку грають видання, орієнтовані на ліве крило демократичної партії — Washington Post та New York Times. І ця кампанія виглядає невипадковою, тим більше, що вони почали "ховати" наш наступ рівно через два тижні після його початку", — говорить він.

На його думку, контрнаступ ЗСУ був з самого початку настільки складним завданням, що армії НАТО з таким ресурсом, як у ЗСУ, і зовсім би його не починали.

"Небо повністю не закрите і там перевага росіян у 10-12 разів. Навіть за бронетехнікою, яку нібито нам насипали. Так, нам її пообіцяли з розрахунку приблизно на дві американські дивізії. Хотілося б побачити, як вони проривають фронт завдовжки 1500 кілометрів. А доїхало ще менше, ніж пообіцяли: у розрахунку на штат однієї американської механізованої бригади. З такими ресурсами ми пішли у бій", — наголошує Дикий.

Проте Україна не мала вибору і наші воїни пішли в атаку, а в цей час підключилася найпотужніша російська ІПСО.

"Починається хор, що ЗСУ фронт не прорвали, російська оборона тримається, значить, це вже переходить в затяжну фазу, давайте заморожувати", — сказав військовий.

Дикий констатував, що в інформаційному плані ми не змогли переламати російську ІПСО, а тепер, наголосив він, єдиний шанс це зробити — на фронті.

"Якщо ми вийдемо до Азовського моря, картина зміниться, зокрема, і в ЗМІ", — вважає аналітик.

Детальніше про війну, мобілізацію та інше ви можете прочитати у повній версії інтерв’ю Євгена Дикого "Телеграфу" під назвою "Байден не підписувався на повну перемогу України над росією": інтерв'ю з військовим експертом Євгеном Диким, ч.II".

Раніше ми писали про те, як росіяни розганяють фейки про "чорних" трансплантологів в Україні.